Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét szelektív a Sziget

Sziget - Ismét szelektív a Sziget

Idén immár negyedik alkalommal szervezi meg a műanyag palackok szelektív gyűjtését a Szigeten a Pepsi és az ÖKO-Pannon Kht. A szigetlakók az üdítős palackok gyűjtésével hozzájárulhatnak a rendezvényhelyszínek környezetének, így a Hajógyári-sziget tisztaságának megóvásához.

A két társaság az akcióval szeretné felhívni a fiatalok figyelmét az újrahasznosítható hulladék és a tényleges szemét közötti különbségre, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A Sziget természeti környezete a látogatók számának növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb terhelésnek van kitéve, ezért a fesztivál egyik főszponzora, a Pepsi fontosnak tartja, hogy Szigeten lakó és szórakozó fiataloknak lehetőségük legyen a Hajógyári-sziget környezeti értékeinek megóvására. Az idei Szigeten – mint ahogyan azt már megszokhattuk – ismét lesz szelektív palackgyűjtési akció, ahová a szervezők több tízezer fiatalt várnak. Tavaly a szigetlakók 150 ezer üres palackot gyűjtöttek össze, amelyet azután válogattak, bálákba préseltek és feldolgoztak. A Sziget Fesztivál látogatói idén a Pepsi Music Garden területén gyűjthetik össze a kiürült üdítős palackokat, amelyek feldolgozás után alapanyagul szolgálhatnak polár pulóverek, csövek, rekeszek és szőnyegek gyártásánál. Az elmúlt években egyébként a Pepsi a termékcsomagolás súlyát is jelentősen csökkentette, amely éves szinten több száz tonnával kevesebb csomagolóanyag kibocsátást jelent.

A Pepsi és az ÖKO-Pannon idén is közösen szervezi a műanyag palackok begyűjtését, és különböző nyereményekkel ösztönzi a szigetlakókat a szelektív gyűjtésre. Az ÖKO-Pannon egyébként augusztus 3-án a Szigeten tartja szelektív hulladékgyűjtési road show-jának második állomását, ahol a fiatalok látványos és játékos installációk segítségével ismerhetik meg a hulladékká vált csomagolás gyűjtésének, valamint hasznosításának folyamatait. A hasznosító torony a szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás gyakorlatát mutatja be játékos, interaktív formában. A tudás kereke az anyagtípusok és azok hasznosulása terén lát el hasznos információval. Az ökofa az egyes anyagtípusok pontos gyűjtésének fontosságára hívja fel a figyelmet. A kuka emberek és a nagy táncoló figura, valamint az ÖKO-Pannon Kht. animátorai gondoskodnak arról, hogy minél több látogató részt vehessen a szelektív gyűjtés gyakorlatának játékos elsajátításában.

Jónap Tamás

2003. 07. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 07. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét szelektív a Sziget cikk képei
Sziget - Ismét szelektív a Sziget