Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Por helyett pára

Sziget - Por helyett pára

2. éjszakámon is túl vagyok az óbudai szigeten. Eső, sár és párás levegő jellemzi a körülményeket. De néha kisüt a nap. Sőt! Az emberek jókedvűek, a koncertek szinvonalasak és finom a melegszendvics is. De nem az igazi. Állandóan esik.

2003.07.29. Kedd - Már a belépés előtt egy feledhetetlen élménnyel gazdagodtam: 3 órát álltam sorba több ezer sorstársammal karöltve teljes harci díszben, mialatt a hírek szerint csak egy pénztár volt nyitva. Kérem hölgyeim és uraim, tisztelt szrevezőgárda! Hány éves tapasztalat van az Önök háta mögött? 11? Jól számoltam? Hiába, a mentegetőző jegyszedő sem tudott felvidítani, miután felkerült a karomra a hőn áhított tikett.

A biztonsági őrök átvilágítása „Sziasztok, fegyver?” kérdésre redukálódott, de este 11-kor még senki sem tudta biztosan a bejáatnál dolgozók közül, hogy vajon hány órát ácsoroghat a híd társaságában az óbudai éjszakában. Sátorverés sötétben és sárban, és irány a jól megérdemelt vacsora. Jóéjt.

2003.07.30. Szerda – Hihetetlen ez a közvetlen és barátságos hangulat. Nem bírok napirendre térni fölötte. Elképesztő. Prímán éldegél egymás mellett 40 ország, 40 különböző vallás és 40 égtáj egymás mellett. A külföldi szó midnefelé, magyarosabb kiejtésért könyörgő hazafi, aki éppen segíteni próbál egy párizsi fickó élelmezési gondjain és még sorolhatnám a végtelenségig.

Persze a reklám az reklám idén is. Vetélkedők, nyeremények, butábnál butább lehetőségek mindenkinek, ha esetleg egy új kendőt vagy magyarkártyát szeretne hazavinni a BKV járatain. Gyűjtés. Állandóan ez a gyűjtés. Bármit lehet gyűjteni és cserébe a legvadabb ajándékokkal gazdagít bennünket a sors. Tegye. Nem ellenkezünk.

Shaggy egyetlen szót már biztosan tud magyarul: Budapest. Már másnap reggel többen üdvözülten parodizálták az amerikai rappert, és hangos „Budapest!” kiáltásokkal jelezték, hogy tiszteletkörökből tegnap már elég volt.

A melegszendvics rendkívül változatos és laktató, a laci-konyhák lassan frissülnek és arányaiban drágák, a sör területén pedig masszív monopóliumot fedezhetünk fel. Így van ez még a kávé, az üdítő, a tejtermékek és a mobilszolgáltatás terén is. De nem baj. A Sziget szolgáltató sziget is egyben. Minden óhajunk szinte azonnal, vagy némi utána járás következtében, de teljesül. Csak szerezzünk száraz programfüzetet. Az most az igazi kincs.

Simon Péter

2003. 07. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 07. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Por helyett pára cikk képei
Sziget - Por helyett pára