Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Seal új albumot készít őszre

Seal - Seal új albumot készít őszre

Öt év szünet után Seal új albummal jelentkezik, melynek címe egyszerűen Seal IV. Az albumon tizenegy csodálatos új dal hallható, melyekről nyugodtan kijelenthetjük, Seal legjobb szerzeményei. Az új anyag éke Seal kiemelkedő hangja, mely az utóbbi időben tovább fejlődött és gazdagodott, megtelt lélekkel és erővel.

„Megírtam és felvettem egy egész albumot, de amikor minden készen volt, akkor egyszerűen nem volt elég jó.” – magyarázza Seal. „Beletelt egy időbe, mire elfogadtam ezt a tényt, és egy kicsit még több időt vett igénybe, hogy újra magamra találjak. De azt hiszem, hogy nem tudtam volna elkészíteni ezt az albumot e tapasztalat nélkül. Segített, hogy újra kezdhessek mindent, hogy újra megtaláljam amit a zenében szeretek és azt, hogyan tudom ezt a szeretetet kifejezni.”

Seal - Seal új albumot készít őszre

Hogy újraéledjen a zenészben a tűz, Sealnek vissza kellett nyúlni egészen a gyökerekig. „Tizenkét évet éltem Los Angelesben, és az első dolog amit tettem az volt, hogy visszaköltöztem Londonba, ahonnan elindultam.” A paddingtoni születésű, nigériai és brazil ősöktől származó énekes így mesélt Londonról: „Van valami különleges ebben a városban. Egyfajta energikusság és közvetlenség, mely a kezdetektől fogva inspirált. Nem arról van szó, hogy szerettem volna feléleszteni valamit, csak újra azon a helyen akartam lenni, mely mindig olyan jó szolgálatot tett nekem.” Ehhez hozzátartozott a más dalszerzőkkel, Alan Griffithsszel és Mark Batsonnal való közreműködés, akik a Seal IV társszerzői lettek. De ami igazán jó irányba indította el a lemez útját az nem más volt, mint hogy Seal újfent együtt dolgozott Trevor Horn producerrel, aki például legnagyobb slágerének, a „Kiss From A Rose” sikeréhez is hozzájárult.

A Seal IV egy olyan album, mely igazolja az elkötelezettséget és az elhivatottságot Seal és csapata részéről melyet a munka során tanúsítottak, bár ez a folyamat gyakran nem csak inspiráló, de erőt próbáló is volt. „

Jónap Tamás

2003. 08. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 08. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 08. 28. 0:00
SEAL ruleZ !
Vendég 2003. 09. 27. 0:00
Végre! nagyon vártam már ezt az albumot

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Seal új albumot készít őszre cikk képei
Seal - Seal új albumot készít őszreSeal - Seal új albumot készít őszre