Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Madonna gyermekkönyvet dob piacra

Madonna - Madonna gyermekkönyvet dob piacra

Megirigyelte a Harry Potter sikerét a popdíva: Madonna száz országban, harminc nyelven gyerekeknek szánt könyvet dob piacra szeptember közepén.

Ilyen még nem volt, már ami a technikai megoldást illeti - röviden így összegzett Nicholas Callaway, a New York-központú Callaway Editions elnöke. Soha korábban nem választottak egy könyv kiadásához hasonló megoldást, mint amire Madonna vállalkozott. A popsztár ugyanis megirigyelte a Harry Potter sikerét, és gyermekeknek szánt olvasmányt jelentet meg. Mégpedig egy időben száz országban harminc nyelven.

Madonna - Madonna gyermekkönyvet dob piacra

A könyv címe "Az angol rózsák". Egyszerre jelenhet meg olyan nyelveken, mint a héber és a kínai, a török, a cseh - és a magyar. A világháló segítségével adatok és oldalak ezreit juttatták el a "célállomásokra", azaz a partner kiadókhoz. Teljesen új dologról van szó - tette hozzá Callaway -, 18 hónappal ezelőtt még szó sem lehetett volna hasonló megoldásról.

A könyv a jövő héten, azaz szeptember közepén jelenik meg. Kérdés, hogy hogyan fogadják a vásárlók, vagyis a szülők "Az angol rózsák"-at.Számukra inkább a szerző személye jelenthet problémát. A most 45 éves, kétgyermekes Madonna enyhén szólva nem éppen feddhetetlen erkölcseiről ismert, aki legutóbb nyílt színen csókolta szájon Britney Spears-t.

A pillanat viszont kedvező lehet a popdíva számára. A Harry Potter elképesztő sikere hatására a gyerekkönyvek piaca virágzásnak indult. Brit földön több mint negyven százalékkal többet adtak el az idén, mint egy évvel korábban. Egyedül a Harry Potter kiadója 14 százalékkal növelhette nyereségét egyetlen év alatt.

Anett

2003. 09. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Anett 2003. 09. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2003. 09. 16. 0:00
Nagyon nem hozzáillö ez az egész. Elég ha ránézünk a smacis képre, vagy a Hollywood ot vagy bármely más mostani zenéjét látjuk TV ben. Mintha ott nem egy mesekönyvírót látnánk benne!
Vendég 2003. 10. 21. 0:00
NEM fiatal már! Na jó végülis jól énekel de... a klipjei..!!Borzasztóak!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Madonna gyermekkönyvet dob piacra cikk képei
Madonna - Madonna gyermekkönyvet dob piacraMadonna - Madonna gyermekkönyvet dob piacra