Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Filmzene Isaac Hayes, az RZA és Nancy Sinatra dalaival

Filmzene - Filmzene Isaac Hayes, az RZA és Nancy Sinatra dalaival

Quentin Tarantino várva-várt produkciója a tervek szerint október 10-én kerül a mozikba. Csakúgy, mint valamennyi Tarantino mű esetében, a zene szerves részét képezi az új filmjének is, és a filmzene óriási sikernek néz elébe mind a rajongók, mind a kritikusok körében.

A Maverick Records Kill Bill Vol. 1 albuma többek között olyan dalokat fog tartalmazni, mint a „Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” Nancy Sinatra-tól, az „Ode to Oren Ishii” az RZA-tól, a „Run Fay Run” Isaac Hayes-től, valamint a „The Flower of Carnage” Meiko Kaji-tól. A zenei téren mindig sziporkázó, újításoktól soha vissza nem riadó, Tarantino vitathatatlanul a legnagyobb zenei szakértő a 90-es évek filmrendezői között; ismét összehozta a múlt és a jelen dalainak tökéletes kombinációját, olyan lemezt készítve ezáltal, amelyet a rajongók semmi esetre sem akarnak majd elszalasztani. Ez már a második alkalom, hogy a Maverick Records társul Tarantino-val és partnerével, Lawrence Bender-rel, az ő „A Band Apart” névre hallgató vállalatukon keresztül, egy filmzene kiadásához. 1997 decemberében a Maverick megjelentette Tarantino hihetetlenül nagy elismerésnek örvendő sikerfilmjének, a „Jackie Brown”-nak a filmzenéjét. A filmzene, a 70-es évek R&B slágereinek gyűjteménye (Bobby Womack, Brothers Johnson, Bill Withers, Minnie Ripperton), érdekességekkel (a „Tennessee Stud”-ot éneklő Johnny Cash, egy szám Pam Grier-től, a blaxploitation királynőtől és a Jackie Brown sztárjától) és párbeszédtöredékekkel fűszerezve, azonnali sikert aratott a kritikusok és a rajongók körében egyaránt, és több mint 1,2 millió darab fogyott el belőle világszerte.

Jónap Tamás

2003. 09. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 09. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Filmzene Isaac Hayes, az RZA és Nancy Sinatra dalaival cikk képei
Filmzene - Filmzene Isaac Hayes, az RZA és Nancy Sinatra dalaivalFilmzene - Filmzene Isaac Hayes, az RZA és Nancy Sinatra dalaival