Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel Nap

Chi Recordings - Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel Nap

A svájci Bengston után újabb nemzetközi hírű lemez-zsonglőrt lát vendégül az Ablak-A-Dubra klubest. A Pararadio és a Chi-Recordings közös produkciójában a Ninja Tune jeles szerzője, a Simple breakbeat kiadó tulajdonosa, Fink fog a lemezjátszók mögött tanúbizonyságot tenni jó ízléséről, melyet természetesen a Chi rezidensek, DJ Naga és Kevin fognak kiegészíteni az éjszaka folyamán.

Fink (Ninja Tune / N-Tone / Simple)

Fin Greenall élete és produceri pályája a megszentelt Bristolban indult, ahol a Dr.Jam, Wild Bunch és Def Con zenéjén nőtt fel. Eleinte számos jazz-funk formációban játszott, majd miután elege lett a hagyományos koncertfelállásból, a Leeds-i undergroundban próbálgatta szárnyait. A Kickin' Records-hoz szerződött, ahol E.V.A. pszeudó alatt jöttek ki korai lemezei. Az általa készített albumot a kritika (DJMag) lelkesen az „év legjobb ambient albuma” címre értékelte, de Leeds ekkor már kevés volt neki; Londonba költözött azzal az elhatározással, hogy egy kis bristoli ízt visz a nagyváros életébe.
A ninják számára készített drum & bass próbamunka (Oddly Godly) lett a One Track Mind sorozat nyitódarabja, ezzel le is szerződött a Ninja Tune-hoz, ahol 2 EP-je jött ki FinkFunk (1997), illetve Frontside (1998) címmel. Finnek ezt az időszakát igényes d&b, r&b és breakbeat koktélként aposztrofálhatnánk. Majd következett a lo-budget, loungecore eklektika, ami a kanapé ölelésébe rántja az óvatlanokat. Külváros-töltetű funk egy kizökkent generáció számára.
Ha már Fink, akkor mindenképp megemlítendő az Ever Since I Was a Kid maxi, amin egy exkluzív Hefner remixet is találhatsz, ha menthetetlen vinyl függő vagy. Will Saul haverjával 2003-ban létrehozta Simple cimkéjét, amely finom breakbeat darabokkal bombázzák a lemezboltok polcait. Hogy mit várhatunk tőle az est folyamán? Funk, jazz, breakbeat, electro és hiphop eklektikával tömi tele lemeztáskáját mielőtt Budapestre indul.

Chi Recordings - Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel Nap

Fellépők: Fink, DJ Naga, FineCutBodies (Kevin)

Simon Péter

2003. 10. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 10. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel Nap cikk képei
Chi Recordings - Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel NapChi Recordings - Ablak-A-Dubra >> Fink (Ninja Tune) Október 22. – Süss Fel Nap