Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újabb Sunset café korong jelenik meg

Válogatás - Újabb Sunset café korong jelenik meg

Egy év telt el a Sunset café második kiadványa óta, és ismét jelentkezik Jutasi Tamás egy merőben új, meglepő válogatáslemezzel. A Sunset café nagy változáson ment át, némileg szakított az eddigi hagyományaival, ezáltal a lemez sokkal pörgősebb lett, mint az előző két testvére.

A változás persze nem terjed ki mindenre, hiszen - mint az előzőekben, így most is csak és kizárólag fiatal, tehetséges magyar előadók eddig máshol nem publikált felvételei találhatóak meg a Chameleon Records gondozásában megjelent lemezen. A Sunset café project fő koncepciója - a merészség és az újdonság - ezen a lemezen különösen érzékelhető, hiszen az eddig megjelent kiadványok közül talán a legszínesebb zeneileg. Az előadók kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy a már ismert művészek mellett a nagyközönség számára még ismeretlen formációk is helyet kapjanak a lemezen, amelynek értékét csak fokozza az exkluzivitása, ugyanis a cd-n található összes dal első megjelenés, ezáltal méltán várható egy új hangzás megjelenése - és remélhetőleg meghonosodása - a magyar piacon. Külföldön már régóta ismert, sőt kedvelt ez a stílus, így nem meglepő az sem, hogy már a demó anyagok külföldre küldése révén, még a megjelenés előtt készültek remixek, Paul Murphy (Afroart Records) a Secta Chameleon-Try című dalát keverte újra, a Love Alliance "Hey" c. dala pedig az év végén Londonban is megjelenik a BigBud Super 8 sound kiadónál.

Az album külön érdekessége, hogy olyan felvételek is helyet kaptak rajta, amelyek nem kifejezetten tartoztak a magyar elektronikus undergroundhoz, ilyen például Soma " MamaGésa Vákuvá” c. dala, amely már-már "angyali" módon zárja. Akik az előző albumokat megkedvelték most sem fognak csalódni.

Jónap Tamás

2003. 10. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 10. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 02. 17. 0:00
aNYÁD

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újabb Sunset café korong jelenik meg cikk képei
Válogatás - Újabb Sunset café korong jelenik meg