Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bebe az Alul semmi című musical főszereplője

Back 2 Black - Bebe az Alul semmi című musical főszereplője

Kevés énekesről mondható el, hogy nemcsak a popzenei színpadon, hanem a színházi környezetben is megállja a helyét. A Back II Black frontembere, Bebe immáron sokadjára áll színpadra az Alul semmi című musical főszereplőjeként.

A Szolnoki Szigligeti Színház színpadán Szikora János rendezésében került bemutatásra Terrence McNally - David Yazbek: Alul semmi (The full monty) c. musical-je, melynek egyik főszereplője Bebe a Back II Black frontembere. A vidéki siker után a darab felkerült Budapestre, az őszi hónapoktól a Milenáris Teátrum színpadán tekinthető meg.

A musical rövid története :

Két munkanélküli acélgyári munkás siralmas anyagi helyzetéből egy különös vetkőző számban látja a kiutat. Később bevonják egykori művezetőjüket is, majd az alkalmi csapathoz szegődik egy öngyilkosságra hajlamos biztonsági őr, egy jó húsban lévő ezermester, végül egy kissé lerobbant, idősödő fazon. Ebben a felállásban készül a társulat "önleleplező" zenés produkciójára, amelyhez többek között Donna Summer, Gary Glitter vagy éppen Tom Jones zenéje segít, hogy a fiúk levetkőzzék gátlásaikat és feltáruljon a meztelen igazság. És elindulnak ők hatan, kiszuperált szakik, hogy a magazinok címlapjain mosolygók gondtalan világába érjenek.

A filmet a legjobb filmzene kategóriában Oscar-díjjal jutalmazták.

Hollywood jó szimatú producerei a történetben nagy lehetőséget láttak és azonnal megvásárolták a színházi adaptáció jogait. Leszerződtették Amerika egyik legjobb drámaíróját: Terrence McNally többek között a Ragtime valamint A pókasszony csókja című filmekből írt Broadway-sikerek szövegkönyvírójaként szerzett magának hírnevet. A dalok megírására David Yazbeket kérték fel. Az eredetileg Angliában, Sheffield-ben játszódó történetet áttették New York államba, Buffalóba.

Az Alul semmi világpremierjére 2000. júniusában Kaliforniában, a San Diego-i Old Globe Theater-ben került sor. Az óriási érdeklődés a produkciót alig néhány hónappal később máris a Broadway-re repítette.

Alig több mint két évvel a 2000. október 26-i Broadway-premiert követően a 2002/2003-as színi évadban a Szigligeti Színház is műsorára tűzte az Alul semmi-t Szikora János rendezésében.

Bebe Noah T. Simmons - a "Fekete Csődör" szerepében mutatkozik be. Bebe számára ez egy teljesen új feladat, hiszen színházi darabban még nem játszott!

Novemberben 4., 5. és 6-án látható Bebe a darabban, de akinek most nem sikerül vele megnézni az előadást, az ne csüggedjen, hiszen a darabot folyamatosan játszák az őszi színi évadban!

fkriszta

2003. 10. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 10. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 04. 21. 0:00
Bebe!!Te vagy a LEGJOBB ÉNEKES A VILÁGON!!!! Imádom a BACK TO BLACKet!!!!!Marcsi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bebe az Alul semmi című musical főszereplője cikk képei
Back 2 Black - Bebe az Alul semmi című musical főszereplője