Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zorán - Koncert 2003. - DVD és CD!

Zorán - Zorán - Koncert 2003. - DVD és CD!

Egyedülálló vállalkozásba fogott Zorán, mikor legnagyobb slágereit szimfonikus zenekarral vitte színpadra. A 2003. április 25-én az újonnan épült Budapest Sportarénában adott nagysikerű koncertjét immáron DVD-n és CD-n is megvásárolhatják az igényes zene rajongói! A Koncert DVD és CD bemutatóján jártunk.

A Universal Music és Zorán sajtótájékoztatón mutatta be legújabb kiadványát, amelyet nemcsak CD-n, hanem igazi különlegességként DVD-n is megjelentetik.

Zorán sok szempontból is különleges koncerttel lepte meg ez év tavaszán rajongóit; az akkor épült Budapest Sportaréna falai között szimfonikus zenekarral vitte színre pályafutásának legszebb dalait. A koncerten a 74 tagú Magyar Rádiózenekar Vásáry Tamás vezényletével egészítette ki Zoránt és zenekarát. A dalok átültetésében nagy szerepet játszott Presser Gábor, Malek Miklós, Wolf Péter és Holló Aurél. Immáron 10 éve, hogy hazánkban elsőként Zorán akusztikus ún. unplugged koncertekkel lepte meg rajongóit.

A koncerten - ahogy a sajtótájékozattón is nyilatkozta Zorán - nem az volt a cél, hogy komolyzenei aláfestést adjanak a dalainak, hanem, hogy valami új szülessen, önálló művek jöjjenenk létre. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy Zorán maximálisan bebizonyította, hogy a könnyebbik műfaj művelőjeként is képes komolyzenei zenekarral színpadra állni. Erre nemcsak kishazánkban , hanem a nemzetközi zenei élvonalban sem sokan vállalkoznának.

Ez a koncertanyag most már DVD formájában is kapható, ami egyben Zorán és a Universal első - remélhetőleg nem utolsó - DVD kiadványa. Ez a DVD jelenleg kuriózumnak számít, hiszen ilyen minőségben hazánkban még senkinek sem jelent meg DVD-je! A DVD-n a koncertanyagon kívül videoklipek és sok-sok extra került fel, mint például egy fotóalbum és werkfilm a színpadi előkészületekről.

A DVD rendezője Gyöngyösi Szabolcs, akit eddig vágókét ismerhetett meg a filmes szakma. Számára első - és meglehetősen jól sikerült - rendezés Zorán Budapest Arénás koncertje. Maximálisan sikerült kihasználnia a Budapest Aréna adottságait ; 16 kamerával és 6 nagykivetítővel dolgozott a csapat. A DVD hangmérnöki munkáit Paczári Károly végezte, de Dorozsmai Péter is részt vett a DVD elkészítésében.

Szívesen ajánljuk minden igényes zenerajongónak, aki valami igazi különlegességet kíván a hétköznapjaiba és otthonába csempészni! Nagyon pazar zeneélményben lehet része!

fkriszta

2003. 11. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 02. 0:00
A cikk jó, de hol találok discografiát? Sinya
fkriszta 2003. 11. 02. 0:00
Köszi az észrevételt! Lesz mindjárt! csak figyelj!
Vendég 2005. 11. 16. 17:38
discografiát a www.zoran.euroweb.hu-n találsz
Vendég 2008. 06. 27. 15:35
ZORÁN EGY ISTENCSÁSZÁR!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Zorán - Koncert 2003. - DVD és CD! cikk képei
Zorán - Zorán - Koncert 2003. - DVD és CD!