Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Puzzle - Csak játék

THe Puzzle - The Puzzle - Csak játék

The Puzzle neve sokaknak még nem ismerős, talán csak azoknak, akik figyelemmmel követték a Pepsi Sztárcsináló tehetségkutatóversenyt, hiszen a The Puzzle csapata itt tűnt fel először. Zenéjük a britpop stílusra jellemző elemeket vegyíti.

A Pepsi Sztárcsináló-győztes Puzzle régi barátokból alakult, akik különböző formációk után találtak egymás és arra a zenei irányzatra, amelyet a média "britpop"-ként tart számon s melynek jelenleg kizárólagos hazai képviselője ez az együttes. A The Puzzle egy régóta tátongó űrt készül betölteni a magyar könnyűzene palettáján. Ez a stílus eredetileg olyan nyugat-európai sztárzenekaroktól származik, melyeket a Puzzle is példaképének tart /Pl.: Oasis, Robbie Williams, Matchbox20,The Verve/.
A trió dalszerző-énekese Ligeti György, akinek jellegzetes,érces hangja alapozza meg az október végén megjelenő debütáló nagylemezük hangulatát. Zenéjükben az érzelmes
dallamok, slágergyanús refrének ötvöződnek a legmodernebb gitárpoppal és ettől olyan romantikus, de mégis nagyon mai az, amit csinálnak. A csapat másik színfoltja basszgitárosuk, Horvai Zsuzsanna,aki energikus kiállásával gyakran okoz meglepetéseket a
közönségnek, nem is beszélve Riegler Attila dobosról. Sodró lendületű játéka a zenekar egyik ismert védjegye.

Forró hangulatú koncertjeik egyre meghatározóbbak a hazai klubéletben és idén végre kipróbálhatták magukat a nyári fesztiválok nagyszínpadain is. A csapat céljai között a
külföldi érvényesülés is szerepel, ezért a lemez és a 'Hosszú éj' című dalhoz forgatott videó angol verzióban is elkészültek a Universal Music és egy fiatal vizuál-művész, Zóka-Dani Edit segédletével.

A fiatalok jelenleg a Kispál és a Borz csapatával turnéznak, járják az országot és népszerűsítik dalaikat. A debütáló lemezük, a "Csak játék" címet viselő korong november elején jelent meg!

fkriszta

2003. 11. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 20. 0:00
A britpop is Robbietól származik? Annyi helyen kutattam, de eddig ezt nem tudtam. Köszönöm.
Vendég 2003. 11. 20. 0:00
jézus a viharban!!! ennyi baromságot rég olvastam.
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
PUZZLE PUZZLE PUZZLE !!!! Ok azok, akik nem úgy csinálnak, mintha... Hanem AZT CSINÁLJÁK !!! A többi magyar kispályás próbálkozó kutyaütö zenekar meg jobb ha nem irigykedik, hanem megtanul min. feleannyira feelingesen zenélni, mint ÖK !!!! És Guest : amit Kriszta irt az nem baromság, hanem az abszolút tuti !!!
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
Robbie Williams egy balfék, született vesztes, a látszat ellenére is, szerencsére ez a zenekar nem csak tizszer olyan állat, mint Robbie bandája, de még öszinte is ! És ez ritkaság manapság Mindent bele Puzzle !

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

The Puzzle - Csak játék cikk képei
THe Puzzle - The Puzzle - Csak játék