Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

American Music Awards 2003

American Music Awards - American Music Awards 2003

Nov. 16-án vasárnap este Los Angelesben adták át az American Music Awards elismeréseit az amerikai zenei élet legnagyobbjainak. Az est két főszereplője Luther Vandross és 50 Cent volt, akik két-két díjat vihettek haza.

A soul zene veteránja, Luther Vandross és a fenegyerek 50 Cent vehették át a legtöbb díjat a tegnap este folyamán az American Music Awards-on, olyan hírességekkel együtt, mint Missy Eliott, Kid Rock és az Alabama csapata.

Luther Vandross, aki nem túl rég esett át egy súlyos agyvérzésen, két elismerésben is részesült, egyrészt mint a legjobb férfi R& B előadó, másrészt legutóbbi lemeze, amit röviddel áprilisi agyvérzése előtt fejezett be, a „Dance with my father” című lemez pedig az év legjobb soul- R&B album díját kapta meg. Az 52 éves sztár állapota most már egyre jobb, már tud beszélni és járni, úgyhogy minden esélye meg van a teljes felépülésre, viszont az eseményen nem tudott még részt venni, így édesanyja vette át helyette a díjakat.

American Music Awards - American Music Awards 2003

Az est másik főszereplője, 50 Cent, aki sajnos nem jelent meg a díjátadón, szintén két díjat kapott, mint az év legjobb férfi rap művésze és a „Get Rich or Die Tryin” albumért a legjobb rap- hip hop album kategóriában nyerte el az AMA-t.

Az est fellépői között a legnagyobb meglepetést ismét Britney Spears okozta, aki most már egyáltalán nem szűzies jelmezében nyitotta meg a rendezvényt. Őt követte Kid Rock, aki egy régi Bad Company dalt, a „Feel like makin love”-ot adta elő. Ezek után nem sokkal haza is vihette a legjobb férfi pop-rock előadónak járó díjat.

A country kategóriában az Alabama csapata került ki győztesen, immáron a 23.-ik díjukat vették át, ami abszolút rekordnak számít az American Music Awards történetében, hiszen Michael Jackson 21-et, Kenny Rogers pedig eddig 19 díjat kapott.

A repülőszerencsétlenségben elhunyt Aaliyah a legjobb R& B díjat nyerte el, immáron a harmadik posztumusz AMA-ben részesült a 2001-es halála óta. Missy Elliott pedig a legjobb női rap hip-hop előadónak bizonyult ebben az évben.

Faith Hill lett a legjobb női country előadó, míg férje, Tim McGraw pedig megkapta a legjobb férfi country előadónak járó díjat, így a Hill-McGraw házaspár két díjat vihetett haza.

Az alternatív zenei kategóriában az abszolut kedvenc, Linkin Park részesült AMA-ben. A latin zene kategóriában Ricky Martin bizonyult a legjobbnak. De a díjazottak között volt Celine Dion, Justin Timberlake és Jennifer Lopez is.

A díjakat a Los Angeles-i Shrine Auditorium-ban adták át, amit az ABC televíziós társaság élőben közvetített. A házigazda az éjszakai show műsorokból ismert Jimmy Kimmel volt. A díjazásokat az albumeladások, rádió játszási listák és kb. 20 ezer ember megkérdezése alapján döntötték el.

fkriszta

2003. 11. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 21. 0:00
Hát nem rossz.... De igazán nyerhetett volna más is pl.: a blink182,vagy a Sum 41 stb.....és persze ami még jó.
Vendég 2003. 11. 23. 0:00
Sziasztok emberek
2003. 12. 14. 0:00
Hajrá LinKIn Park

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

American Music Awards 2003 cikk képei
American Music Awards - American Music Awards 2003American Music Awards - American Music Awards 2003