Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Queen segélydal Nelson Mandela-val

Queen - Queen segélydal Nelson Mandela-val

A Queen zenekar Nelson Madela leghíresebb beszédeinek részletét használta fel új dalához, az "Invincible Hope"-hoz, amely egyben a 46664 elnevezésű AIDS ellenes kampány segélydala lett.

Az új Queen dalban, az "Invincible Hope"-ban a dobos Roger Taylor vállalta az énekrészt, azonban a dal igazi érdekessége, hogy Nelson Mandela leghíresebb beszédeiből vágtak be részleteket a dalba.

A dal a 46664 elnevezésű kampány segélydala lett, amivel szeretnének felhívni a figyelmet a Dél-Afrikában rohamosan terjedő AIDS-re. A dalból befolyó összes bevételt a Queen csapata felajánlja ennek az alapítványnak.

November 29-én a dél-afrikai Fokvárosban az AIDS Világnap keretében egy jótékonysági koncertet is adnak a 46664 kampány résztvevői, többek között Bono, Eurythmics, Beyonce Knowles, Ms Dynamite, the Corrs, Peter Gabriel, Yusuf Islam, és természetesen a Queen zenekar Nelson Mandela kíséretében.

A 46664 nevű alapítvány Nelson Mandela vmikori börtönszobájának számát viseli, ahol 18 éven át raboskodott.

Ez a Queen dal már letölthető a 46664 hivatalos weboldaláról, a www.46664.com -ról, de itt találhatunk dalokat a többi művésztől, aki időközben csatlakozott a kampányhoz, így például Youssou N'Dour, Abdel és Dave Stewart, Anastacia és a Queen, valamint Paul McCartney egy-egy dala. De ezen az weboldalon bárki csatlakozhat a kampányhoz, akár a dalok letöltésével vagy akár anyagi támogatással.

fkriszta

2003. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 12. 01. 0:00
Már érgen koihaltak, Frédi Merkúr meghalt, és már egy normális daluk sem maradt. Mindenki csak azt tudja róluk, hogy a Hegylakó betétdala az övéké. G N' R
Vendég 2003. 12. 02. 0:00
ab "Gáz&Rózsi" jelenlegi felállásában kevesebb a régi tag mint a QUEEN-ben. A legrosszabb dalaik is többet érnek mint az egész g n' r repertoár, és csak annyit ér az együttesed veled együtt aki ilyeneket írsz, ami a régi gitárosuk neve: HÚGY!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Queen segélydal Nelson Mandela-val cikk képei
Queen - Queen segélydal Nelson Mandela-val