Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI)

Baba zene - Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI)

Hallott már babáknak szóló zenét? Még nem? Hallgasson eredeti Baba Zenét! Világszerte több millió baba és mama élvezi a világon egyedülálló, 0-3 éves kisgyerekeknek komponált zenei összeállítást, a Baba Zene sorozatot. A Baba Zene sorozat első része az EMI gondozásában már Magyarországon is kapható

Tudjuk, hogy a gyermek első és legjobb tanítója a szülő. A lemez célja, hogy olyan kiegyensúlyozott zenei anyagot adjon a várandós, újdonsült szülő kezébe, amely segíti a baba fejlődését. A Baba Zene CD-sorozat természetes kiegészítője annak a szeretetteljes, nevelő, és ápoló gondoskodásnak, amelyet szülőként ad gyermekeinek.

A zene az emberi kifejezés egyik legnagyszerűbb formája. Számos kutatásban igazolták, hogy ha 6 és 24 hónapos kor között zenei hatások érik a gyermeket, az előnyösen befolyásolja a fejlődését. A Baba Zene sorozat lemezeit úgy állították össze, hogy a baba agyát egyenlő mértékben érjék a különféle zenékből és hangokból származó ingerek.
A vidám hangulatú, csecsemőkori tanulást elősegítő zene könnyed és kellemes hangulatot teremt otthonában.

Baba zene - Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI)

Ismerje meg a zeneszerző, a holland származású Raimond Lap történetét, aki speciális zenéjét eredetileg elsőszülött gyermekének fejlesztette ki. Később ötven kisbaba részvételével végzett kísérleteket a környékükön. Azóta babáknak szóló felvételei nemzetközileg is elismertté váltak. Lemezeit világszerte több millió kisbaba hallgatja szívesen. Aranylemezzel és dupla-platina díjjal is büszkélkedő zeneszerző olyan zenei stílust alkotott meg, amely felbecsülhetetlen értékkel bír a felnövő generációk számára. Úgy véli, hogy zenéje élénkíti a gondolkodást, és ezáltal számos területen intellektuális előnyöket biztosít a babának. A babák élvezik a zenéjét. A síró kisbabák elhallgatnak, a felnőttek pedig megtapasztalják a nyugalom érzését.

Raimond van győződve arról, hogy klasszikus hatások és a modern stílusok megfelelő elegyítése jótékonyan befolyásolná gyermeke jövőjét. Az átlagnál jobban élénkítené az elméjét, és lehetőséget adna arra, hogy zeneileg és intellektuálisan is tovább fejlődjön.
Mivel nem találta a gyermekei számára megfelelő muzsikát, úgy döntött, hogy megalkotja saját babazenéjét, azonban sose gondolta volna, hogy munkája egyszer világszerte használt „nevelő-szórakoztató” erőforrássá lép elő, ahogy napjainkban.

„Közismert tény, hogy a zene nagymértékben befolyásolja a kisbaba agyának fejlődését. Meggyőződésem, hogy ezt alábecsülik az emberek, de szerencsére ezt meg tudjuk változtatni. A zenémet nem csak szórakozásra, hanem tanulásra és fejlesztésre is szánom. Meg kell adnunk a következő generációknak a lehetőséget, hogy korán kezdjenek tanulni!” –Raimond Lap.

Raimond Lap szerint az emberek alábecsülik a zene értékét. A zene minden csecsemő anyanyelve. Méghozzá olyan nyelv, amely meglepően hatékony, ha jól alkalmazzuk. „A zene kiradírozhatatlan hatást gyakorol a felnövő generációra. Ha felelősségteljesen alkalmazzuk a szórakoztató és nevelő hatású elemeket, és a zenében kombináljuk a különféle stílusokat és klasszikus vonásokat, azzal nemcsak ösztönözzük gyermekeink agyát, hanem életre szóló kreatív, érzelmi és intellektuális előnyökhöz juttatjuk őket.” – mondja Raimond.

A babáknak szóló zene segítheti a gyermek intellektuális fejlődését, kreatívabbá teheti őt, és elősegítheti a társas viselkedés kialakulását. Zenéje hallgatása során a babák megismerik a zene alapvető jellemzőit: dallamot, harmóniát, és ritmust. Ez a tanulásban néhány évvel később előnyként jelentkezik.

A babazene jótékony hatása

A Baba Zene CD-k speciálisan úgy készültek, hogy babája a zene és a hangok olyan keverékét hallgathassa, amely serkenti az agyműködést.
A kutatások és a gyakorlat az alábbiakat bizonyítják:

1. A zene javítja a tér- és időbeli következtetéseket. Ez az idegrendszeri folyamat szükséges a matematika megértéséhez.
2. A csecsemők a felnőttekhez hasonló képességekkel értelmezik a zenét, különbséget téve a gyakoriság, a hangmagasság, a ritmus és a tempóbeli eltérések között.
3. A zene serkenti a baba agyának fejlődését.
4. Nyugalmat és alvást idéz elő.
5. Ösztönzi a jobb agyfélteke kreatív folyamatait.
6. Javítja a mozgást és a koordinációs készségeket.

A vidám hangulatú, csecsemőkori tanulást elősegítő zene könnyed és kellemes hangulatot teremt otthonában.

Simon Péter

2003. 12. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Anett 2005. 11. 24. 19:33
tényleg kellemes, jópofa, andalító zene, gyerekeim is imádják, megnyugodnak tőle. Örülök, hogy hozzájutottam, másoknak is ajánlom a Babazenéket!
Vendég 2006. 02. 01. 8:18
Nem hallottam még a Babazenéket meg akarom hallgatni, de hol hallgassam meg?
Vendég 2006. 05. 30. 21:55
hi
Vendég 2007. 08. 23. 18:53
biztos jo lehet

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI) cikk képei
Baba zene - Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI)Baba zene - Raimond Lap: Baba Zene 1 (EMI)