Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsa

Kispál és a Borz - Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsa

Tizennegyedik alkalommal, idén december 13-án hallhatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart az immár hagyományos karácsonyi, PeCsa-beli koncertjén. A zenekar idei évét teltházas önálló koncertek, nézőcsúcsot döntögető fesztivál fellépések és egy remek lemez jellemezte.

A zenekar 2003-as éve igazán sikeresnek bizonyult: teltházas önálló koncertek, nézőcsúcsot döntögető fesztiválfellépések és egy remek lemez, amelynek karácsonyi limitált különkiadása, az elmúlt év koncertfelvételeivel kiegészítve, dupla cd-n a napokban jelent meg. Az idei sikersorozat megkoronázásának szánt PeCsa koncert fergeteges hangulatot és felejthetetlen zenei élményeket ígér.

Kispál és a Borz - Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsa

A koncertet - előzenekarként - 19.30-kor A kutya vacsorája nyitja. A Quimbys Varga Liviusz és Gerdesits Ferenc kollaborációja a magyar upper-és underground karizmatikus képviselőivel (Szabó Attila-Csík zenekar, Nemes Zoltán-Spo-Dee-O-Dee, Varga Laca - Hiperkarma, a fekete hangú énekesnő: Voga Viki - Cool Miners, Köles István Jr. - Quimbys külsős) egy húzós alapokra épülő trip-hop zenét szült, melyet a gitáros Kovács Gergely eredeti „space” hangszerelése tesz teljessé. Számaik hol pszichedelikus melankóliát árasztanak, hol pedig a pörgő káoszig fokozódnak.

Őket követi 20.20-kor a Pepsi Sztárcsináló-győztes, 1997-ben alakult kaposvári The Puzzle zenekar, akik a különböző formációk és műfajok kipróbálása után találtak egymásra és arra a legújabb, fiatalos könnyűzenei irányzatra, amelyet a média britpopként tart számon. Az alapító tagok közül Riegler Attila (dob) és Ligeti György (gitár, ének) maradt a zenekarban, hozzájuk csatlakozott Horvai Zsuzsanna (basszusgitár). A zenekar koncertjein saját angol és magyar nyelvű számai mellett állandóan műsoron tart néhány feldolgozás dalt is, melyek inspirálóan hatottak rájuk.

21.30-kor a Kispál és a Borzé a színpad. Régi és új, ismert és eddig sohasem hallott dalok hangzanak majd fel a koncerten. A korai Kispál számok újra repertoárba vételéről Lovasi, a zenekar frontembere elmondta: „Az őszi turnéprogramba jócskán beleszólt az, hogy a zenekar elindított egy „áttekintő” koncertsorozatot az A38 kultúrhajón, amelynek során az összes lemez összes dala lejátszásra és felvételre kerül. Az első koncert már megvolt, ahol is az első két lemez volt terítéken, és jó néhány rég elfelejtett dalról derült ki, milyen jó - legalábbis játszani”.

A koncerten fellép Leskovics Gábor, a zenekar állandó vendégművésze, aki többek között elénekli az első, Lovasival közösen írt számát, a "Vackolj belém" című örökbecsűt. Ezenkívül néhány dal erejéig feltűnik majd a színpadon Szabó Attila (hegedű) és Varga Livius (ütősök) is, akik szintén visszatérő aranyszálai a Kispál zenei szövetének. A jó hangulat garantált.

Kapunyitás: 18.30.

Jegyár december 12-ig 2300 Ft, a koncert napján 2500 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodákban, a Publika jegyirodákban, valamint a Petőfi Csarnokban.

fkriszta

2003. 12. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsa cikk képei
Kispál és a Borz - Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsaKispál és a Borz - Kispál és a Borz - dec. 13. - PeCsa