Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megalapozatlan vádak Jackson ügyében

Michael Jackson - Megalapozatlan vádak Jackson ügyében

Késik a vádemelés Michael Jackson ügyében, amint már hírül is adtuk, de most újabb dokumentumok kerültek elő, amelyek várhatóan a vádakat is megkérdőjelezhetik. A dokumentáció pedig ebben az évben, februárban készült, amikor már vizsgálódott a rendőrség hasonló ügyben.

A most nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Jackson ellen ez év februárjában a Gyermekvédelmi Hivatal és a Los Angeles-i rendőrség már lefolytatott egy vizsgálatot gyermekmolesztálás ügyben.

A Martin Bashir által készítet interjú, a Living With Michael Jackson vetítése után egy hivatalnok telefonon tett bejelentést a hatóságoknál. Az interjúban elhangzottakra hivatkozva Jacksont gyermekmolesztálással, az anyát, pedig a gyermeke elhanyagolásával vádolta.

A gyerekekkel és az anyával készült interjúkban mindannyian tagadták, hogy bármi helytelen történt volna a fiú és Jackson között. Amikor a fiút februárban kihallgatták „tagadta, hogy bármilyen formában szexuális molesztálás áldozata lenne”, valamint azt mondta „soha nem aludt ugyanabban az ágyban, mint az énekes.” A most 14 éves fiú és a 12 éves öccse - aki szintén tagadta, hogy szexuális zaklatás áldozata lenne - kifejezésre juttatták mennyire kedvelik Jacksont, és mennyire szerettek nála lenni, ahol gyakran volt alkalmuk használni a vidámpark játékait, vagy játszhattak videójátékokat, nézhettek filmeket.” A 17 éves nővérük elmondta, hogy „elkísérte testvéreit Jackson otthonába, amikor ott aludtak” és „soha semmiféle (szexuális értelemben) helytelen viselkedést nem látott az öccsei és Jackson között.” Az anya elmondta a nyomozóknak, hogy Jackson „olyan volt a gyerekei számára, mint egy apa, része volt a családjuknak.”

A közös vizsgálatot 2003. február 14. és 27. között folytatta le a Gyermekvédelmi Hivatal és a Los Angeles-i rendőrség. Egybehangzó véleményük, hogy a vádak megalapozatlanok.

A nyomozók által a fiúval és a család többi tagjával 2003. februárjában készített interjúk, szöges ellentétben állnak a jelenlegi vádakban állítottakkal. Ezek a vádak vezettek Jackson letartóztatásához és az igen magas, 3 millió dolláros óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéséhez. Thomas Sneddon, kerületi ügyész akkor azt mondta, a következő héten vádat tud emelni a gyermek-molesztálási ügyben Jackson ellen. Nemcsak a fiú eredeti állítása (melyben tagadta a szexuális molesztálást) áll ellentétben a mostani vádakkal, hanem az öccse 2003. februári kijelentései is ellentmondanak azoknak a híreknek, miszerint tanúja volt annak, hogy bátyját Jackson molesztálta.

Habár nem világos, hogy ez a dokumentum milyen hatással lesz a jelenlegi eljárásra, az bizonyos, hogy Jackson ügyvédjei számára fontos lesz a gyerek és a család igazának és motivációjának megkérdőjelezéséhez, és persze a már most sem egyszerű ügy további nehezítéséhez.

fkriszta

2003. 12. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 01. 09. 20:50
hogy hivnak

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megalapozatlan vádak Jackson ügyében cikk képei
Michael Jackson - Megalapozatlan vádak Jackson ügyében