Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!

Vörös Yuk - 04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!

Újév köszöntő SKA buli a Vörös Yukban. A jól bevállt magyar ska és ska-punk csapatok mellett egy kiváló osztrák surf banda, a The Staggers érkezik Óbuda Független Alternatív SZabad Alagsorába.

A Szilveszter még csak alig múlik el, máris tovább folytatódik a minden hónap első pénteki SKA Jamboree sorozat a Vörös Yukban. Elsőként az ex-Qss énekes, szövegíró, Barangó ska fogata, a SKAlambo Kutyája lép fel. Őket az immár 8 tagú, nagyon erős fúvos szekcióval és szkreccselő sráccal megáldott ska-punk Honey Ball követi, majd a régi vonalas, egykor A.E. Bizottság emlékzenekarként is emlegetett Testi Egyenleg következik. Utóbbi banda kb. egy éve váltott a ska műfajra, példaképpként a spanyol Ska-P-t idézve.
Az est fő fellépője a félig bécsi, félig grazi tagokból álló The Staggers. Ők bár nem ska zenekar, hangulatukat tekintve simán beleférnek a programba. A '60-as évek surf-garage-r'n'r punk vonalát képviselik, némi psychobilly hatással. Ez kb. olyan mintha a Shadows és a Cramps felturbosított mixe lenne. A zene elengedhetetlen része a Hammond orgona, amin egy igen csinos lány, Irirs hajt végre merényleteket. Az idegbeteg énekes, Evel szűk zakóban, idétlen frizurával "sztk-keretes" szemüvegében ide-oda rohangál, ugrál, fetreng a színpadon, akárcsak Iggy Pop, és a hangja is közel olyan jó. A csapat további része sem marad el a külsőségeket tekintve. A nagyobb ausztriai rock fesztiválok mellett a Staggers fellépett már templomokban, de kisebb nyári kerti partykon is. Szövegeik nem a mai tinédzserek problémáiról, sokkal inkább horror történetekről, furcsa csajokról és autókról szólnak. A banda még elég friss, és nagylemezük sincs még, de unikumként hat mind Ausztriát, illetve annak környékét tekintve.

Vörös Yuk - 04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!

A zenekarok között és után a Vörös Yuk rezidens selectora, Sas és a Staggers énekes, Evel pakolja a lemezeket, úgyhogy reggelig tart a tánc!
A koncertre érdemes korán odaérni, mert este 9-ig ingyen lehet bejutni, utána egy ezres a jegy!

04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!
Skalambo Kutyája, Honney Ball, Testi Egyenleg, The Staggers(A)
Selector Sas, Evel (A)
21h-ig ingyenes, utána 1000 Ft!

Simon Péter

2003. 12. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 12. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year! cikk képei
Vörös Yuk - 04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!Vörös Yuk - 04.01.02. 19h - Vörös Yuk - Happy SKA Year!