Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

AXEtázis Bónusz Fesztivál - A legnagyobb nevek a legnagyobb helyeken!

Sziget - AXEtázis Bónusz Fesztivál - A legnagyobb nevek a legnagyobb helyeken!

Az idei év legnagyobb magyarországi szilveszteri eseményének minden bizonnyal az AXEtázis Bónusz Fesztivál ígérkezik, négy helyszínen, az ország legnagyobb fedett csarnokaiban zajlik. A fesztivállátogatók a négy csarnok programját akár 1 jeggyel látogathatják.

1 hely, 4 csarnok, sztárparádé
A Budapest Parádét követően idén augusztusban több mint húszezer parádézó a „BÓNUSZ" fesztiválon, a Népstadion Kertben töltötte éjszakáját. Ugyanitt, a SYMA Csarnokban és a Körcsarnokban a nyárvégihez hasonló hangulatra számíthatnak a techno, electro, trance és progresszív house műfajok rajongói.
Az idei AXEtázis Bónusz újdonsága a már megszokottnak mondható világszínvonalú dj-program mellett, hogy 2003. Szilveszterén a megduplázott területen a „mainstream" koncertműfajok rajongói és a drum and bass-fanok is a legnagyobb nevekkel találkozhatnak. A Népstadion Kertből, a SYMA és a Körcsarnoktól közvetlen átjáró vezet Magyarország legnagyobb fedett helyszínéhez, a Budapest Sportarénához.

Az Aréna először…
A Budapest Sportaréna működése óta most először ad otthont szilveszteri bulinak, ráadásul rögtön kettőnek is. A nagyteremben, a VIVA SZILVESZTER műsorán amolyan „best of" jellegű koncertprogram keretében a Sziget Fesztivál nagyszínpadának legnevesebb hazai zenekarai váltják egymást, míg a Sportaréna 2000 fős kisterme a drum and bass műfaj legnevesebb előadói közül vonultat fel jó néhányat.

Mindenki együtt
A BÓNUSZ esetében hagyománynak számít, hogy a felvonuló műfajok legnevesebb médiumai közösen ünneplik az újévet. Így idén a főszervező Sziget Szervezőiroda mellett a nemzetközi sztárparádét felvonultató Hyperspace technoparti sorozat legénysége mellett a Bladerunnez, a Freee Magazin, a VIVA TV és a Rádió Café is a Bónuszra összpontosítja erőit a hozzájuk kötődő dj-k és zenekarok képviseletében.
A világszínvonalú program ismeretében az Axetázis Bónusz fesztiválra legalább 15.000 látogatót vár a Sziget Szervezőiroda.

A SYMA Csarnok DJuice-Nokia Szilveszterén a techno játssza a főszerepet, mégpedig a magukat ínyencnek tartó műkedvelők számára is megelégedésre okot adó DJ repertoárral. A külföldi élvonalat Green Velvet (USA), Surgeon (UK), Regis (UK), Savas Pascaladis (UK) képviselik. A hazai élmezőnyből többek között Budai, Newl, Hot X és Igor Do’urden lép fel.

A Körcsarnokban zajló Budapest Parádé Szilveszter című programban a house és a progresszív trance műfaj kapja a főszerepet. Itt Fred Numf (NL), az angol Chriss Dee és Ben Shaw személye lehet garancia a fergeteges éjszakára, míg a honi sztárok közül Sterbinszky, Tommyboy, Kühl és Shane 54 is színpadra lép

A drum and bass a Sportaréna kistermében helyet kapó Radio Café Szilveszter keretében szólal majd meg a műfaj legjobbjai által: itt lesz az idei VOLT Fesztiválról is jól ismert brit páros, Doc Scott és MC Justyc, akik legújabb lemezüket is az eseményen veszik fel. Ugyancsak Londonból érkezik Dj Lee, a műfaj itthoni legnagyobbjai közül pedig többek között Palotai és a Bladerunnez csapat szerepel.

Az idei helyszín- és programbővülés eredményeképp a „mainstream” koncertműfajok a Budapest Sportaréna nagytermében, a Viva Szilveszter nagyszínpadán szólalnak meg, ahol a Sziget Nagyszínpadán fellépő legismertebb hazai előadók koncerteznek majd. Néhány név az egyik idei „nóvum”-ról: Anima Sound System, Zanzibár, Heaven Street Seven, Sziámi, Supernem, Bëlga.

1 jeggyel akár 4 buli!
A szilveszterezők kétféle belépőjegy közül választhatnak: az egyikkel (amelynek ára a tavalyi, kéthelyszínes jegy áránál mindössze 500 Ft-tal magasabb) valamennyi helyszín látogatható, míg a másik kedvezményes áron a Budapest Sportaréna két termébe érvényes.

A valamennyi helyszínre érvényes belépőjegy ára: elővételben 5500 Ft; helyszínen és a rendezvény napján 6500 Ft
Kedvezményes jegy váltható a Budapest Sportaréna 2 helyszínére: elővételben 3500 Ft-ért a helyszínen és a rendezvény napján 4000 Ft-ért.

Simon Péter

2003. 12. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 12. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AXEtázis Bónusz Fesztivál - A legnagyobb nevek a legnagyobb helyeken! cikk képei
Sziget - AXEtázis Bónusz Fesztivál - A legnagyobb nevek a legnagyobb helyeken!