Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jackson interjú a figyelem középpontjában

Michael Jackson - Jackson interjú a figyelem középpontjában

Michael Jackson december 25-én a CBS televíziós társaságnak adott elsőként interjút a gyerekmolesztálási vádak kirobbanása óta. Az interjúban Jackson végre saját maga beszélt az azóta történtekről és a letartóztatás körülményeiről. Az interjúban elhangzottak azóta heves reakciót váltottak ki az érintettekből. Íme a fejlemények.

A CBS tévétársaság december 28-án adta le Michael Jacksonnal felvett interjút. Az Ed Bradley által készített műsorban Jackson elsősorban a jelenleg ellene folyó peres eljárással kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

Elmondta többek között, hogy nem érzi egyáltalán helytelennek, hogy a jelenleg őt megvádoló rákbeteg fiúnak megengedte, hogy szobájában aludjon. Jackson elmondta, hogy habár egy szobában aludtak, átengedte a fiúnak az ágyát, és ő maga a földön aludt. Ha nem így lett volna, akkor sem történt volna semmi köztük, mert nem pedofíl, nincsenek szexuális tartalmú gondolatai a fiúval kapcsolatban. Balszerencséjére, éppen a segítő szándéka, a mások gondjai iránti érzékenysége juttatta mostani helyzetébe. A halálosan beteg fiú mintegy utolsó kívánságként, szeretett volna Jacksonnal találkozni. Jackson megsajnálta a betegségtől és a kemoterápiától legyengült, anorexiásan sovány fiút. Támogatta családját anyagilag, kifizette az orvosi kezelés költségeit és vendégül látta birtokán, ami a vidámparkjával, állatkertjével és egyéb szórakozási lehetőségeivel valóságos paradicsom egy gyerek számára. A gyerek állapota jelentősen javult, mint azt a Martin Bashir által készített Living With Michael Jackson című dokumentumfilmben láthattuk is. A fiú ekkor még apafiguraként tekintett a sztárra, megváltozása minden bizonnyal anyja hatásának tudható be. Jackson nem a fiút vádolja a jelenlegi problémáiért, úgy gondolja, inkább az anyát terheli felelősség a vádaskodás miatt.

Az interjú egy további részében a letartóztatása körülményeiről, a rendőrségen töltött időről beszélt. Elmondása szerint a rendőrök durván bántak vele, túl szorosra húzták csuklóján a bilincset, valamint sérülést is okoztak neki. Miközben erről beszélt, a karján lévő zúzódásokról láthattunk képeket. Elmondta azt is, hogy amikor kiment a mosdóba, hosszabb időre bezárták, ami szerinte semmiképp nem lehetett véletlen. A helyiség elhanyagol, koszos és büdös volt, Jackson elmondása szerint, az egyik rendőr durva megjegyzést is tett ezzel kapcsolatban: ’Szagold csak! Hogy tetszik ott benn?’ A hátrabilincseléskor megsérült a válla, ami jelenleg is komoly fájdalmakat okoz neki. Nemcsak a letartóztatásával kapcsolatosan sérelmezi a rendőrök módszereit, hanem a birtokán végzett házkutatáskor is. Habár rendelkeztek házkutatási paranccsal, ez nem szólt minden területre, ennek ellenére a rendőrök, az alkalmazottakat a házból kizárva mindent átkutattak. Mindent feltúrtak, szétszedtek, a matracokat késekkel felhasították, romokban hagyták maguk után a hálószobát. Jackson mindezidáig nem kapott semmiféle tájékoztatást arról, hogy mit is vittek magukkal a házkutatás alkalmával. A történtek miatt úgy érzi, ez a hely többé nem az otthona, most már csak egy ház, ahova ezentúl majd csak látogatóba megy. A sztenderd eljárás az lett volna, ha még távozásuk előtt hagytak volna egy listát arról, hogy mit visznek el, vagy a tulajdonosnál, vagy annak ügyvédjénél. A házkutatási parancsot illetően
pedig: egy ilyen parancs mindig tartalmazza a helyet, amelyre korlátozódik és azt, hogy pontosan mi után folyik a kutatás. Amennyiben olyan területet is átkutattak, amelyre nem szólt az engedély, úgy nemcsak Jackson jogait sértették meg, hanem az így a birtokukba jutott tárgyak a bíróságon sem használhatók fel.

Ez az interjú azóta komoly reakciót váltott ki: a vádló fiú családja és a serif hivatala is szükségét érezte, hogy reagáljon az interjúban elhangzottakra. A vádló családját, Jackson szerint, a pénz motiválja, valamint az is elhangzott, hogy az anya bizonyára befolyásolta a fiút, annak érdekében, hogy szembeforduljon Jacksonnal. Bill Dickerman, a család ügyvédje az ABC-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem pénzért teszik, és rágalomnak tartják, hogy a szülők befolyásolták volna a fiúkat. Dickerman a családot egyszerű emberekként írta le, akik megbízható és vallásos emberek. ’Számos alkalommal elmondták már, különösen az anya, hogy nem a pénz érdekli őket. Nem az motiválja őket.’

A Santa Barbara-i hatóságok válasza az interjúban elhangzottakra: "A Santa Barbara-i Serif hivatala szeretne válaszolni azokra a kijelentésekre, melyek Mr. Jacksontól hangzottak el a december 28-án leadott interjúban. Szeretnénk ismételten nyomatékosítani, hogy Mr. Jacksonnal megfelelő szakértelemmel és tisztelettel bántunk, a letartóztatás és a nyilvántartásba vétel során végig. Mind az ügyvédje, mind pedig biztonsági emberei megköszönték az egész eljárás során általunk mutatott együttműködést és szakértelmet. A Santa Barbara-i rendőrség profi szervezet, amely elkötelezett férfiakból és nőkből áll, akik készek nap, mint nap kockára tenni az életüket a nehéz és kihívást jelentő körülmények között. Habár a házkutatás Neverlanden, valamint a letartóztatás is hatalmas média figyelmet vonzott, Mr. Jackson udvarias és a szervezeti szabályoknak megfelelő elbánásban részesült."

fkriszta

2004. 01. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 01. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 01. 05. 0:00
én szeretem a zenéjét, a többi nem érdekel.... Niki
Vendég 2004. 01. 14. 0:00
egy köcsög!!!!!!!!!!!és már zenélni is elfelejtett nem lehet örökké a80as évkböl megélni
Vendég 2008. 10. 12. 13:24
Igen kedves első hozzászóló ez az értelmi szinted. Továbbá visszatérve a cikkhez , ha az édesanya nem a pénzre vágyik , akkor a hírnévre.Hát ez bejött világhírűvé lett.Csak én nem hiszem hogy hasonló helyzetben a halálos beteg kisfiamból csinálnék magamnak hírnevet. Valamint Jacksont felmentették minden vádpont alól, akkor még mit lovagol mindíg ezen , Michael csak elmondta az igazát az interview-ban mivel felmentették, akkor a kedves hülgy még mit akar?(persze hogy pénzt) Én remélem hogy még egyszer felépül és újra berobban a popkirály, és szebb búcsúval vonul a nyugdíjas éveibe.
Vendég 2010. 04. 25. 12:51
Szerintem jó énekes volt! Kár, hogy a média ennyire tönkre tette az életét...Sajnos már nincs köztönk, de remélem senki nem fogja elfelejteni:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Jackson interjú a figyelem középpontjában cikk képei
Michael Jackson - Jackson interjú a figyelem középpontjában