Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jackson új házba költözött, de vajon eladó-e Neverland?

Michael Jackson - Jackson új házba költözött, de vajon eladó-e Neverland?

A CBS 60 Minutes című műsorában nyilatkozta először Michael Jackson, hogy soha többé nem tekinti otthonának Neverland Valley Ranch nevű birtokát, miután a házkutatás során a rendőrök teljesen feldulták, így új otthont keresett magának. De vajon eladja-e Neverland-i birtokát?

A november 18-án tartott 14 és fél órás házkutatás alkalmával a rendőrök bejárták az egész birtokot, és kedvükre vittek el tárgyakat Jackson otthonából. Michael először december 20-án tért vissza Neverlandre, azonban ekkor is amiatt aggódott, hogy a rendőrök lehallgató berendezéseket helyeztek el otthonában. Félelme nem mondható alaptalannak, mivel már a letartóztatása előtt is titkosszolgálati módszerekkel figyelte őt meg egy volt FBI ügynök, amire csak egy szerencsés véletlen folytán derült fény. Jackson és vezető ügyvédje Las Vegasból utazott vissza Santa Barbarába november 20-án, miközben a repülőtársaság egyik alkalmazottja két rejtett kamerát helyezett el a repülőgépük fedélzetén.

Korábbi ígéretének megfelelően Jackson azóta sem tért vissza a feldult Neverlandre, helyette házat bérelt a gazdagok városában, Beverly Hills-en. A város "koronaékszereként" ismert luxusvillát havi 100.000 dollárért bérli Jackson, előreláthatólag 1 éven keresztül, ezzel újabb egy évre elővételi jogot szerezve az ingatlanra. A ház egy elkülönített telken áll, körülötte sportlétesítményekkel, a házon belül uszodával, szaunával, edzőteremmel, valamint háló és fürdőszobák garmada áll Jackson rendelkezésére.

Viszont, hogy mi lesz a 2. 700 hektáros Neverland Valley Ranch sorsa, még senki sem tudja, de egyre több pletykát lehet hallani arról, hogy Michael Jackson el akarja adni mesés otthonát. Egy decemberben adott interjúban mondta először azt, hogy a házkutatás alkalmával feldult birtokot nem tekinti többé otthonának, s nem szeretne visszatérni többé oda.

A szakértők szerint kb. 75 millió dollárt érő birtok az Egyesült Államok egyik legértékesebb ingatlanja, amelynek megvételére csak a multimilliomosok pályázhatnak. A helyiek már most aggódnak, hiszen Jackson közel 100 embernek ad munkát a környéken. Ha elköltözik, akkor az gazdaságilag is igen nagy hatással lesz a kis városra.

"Olyan helyet akartam, ahol mindent megalkothatok, amire nem volt lehetőségem gyerekkoromban. Nem mehetek egy parkba... nem mehetek Disneylandbe... nem mehetek ki az utcára sétálni... hát megalkottam a saját világomat a kapuk mögött. De többet nem fogok ott élni. Ez egy ház mostmár. Nem lesz soha többé otthon."- nyilatkozta Jackson.

Mindezek ellenére hivatalosan semmilyen információ sem erősíti meg, hogy a birtok eladó volna.

A birtokot még 1987-ben vásárolta meg Jackson 18 millió dollárért, azóta azonban felújítások egész sorát végeztette el az épületeken, sőt egy tucat újat is felhúzott melléjük, valamint szórakoztató látványosságok egész sorát vásárolta meg magának. A birtok fő épületei Tudor stílusban épültek, amelyeket kocsival legalább 5 perc megközelíteni a míves bejárati kapuktól. A birtok egy völgyben fekszik, hegyekkel körülöleve, rejtve a külvilág elől. Az utakon táblák jelzik mi, merre található, így könnyen eljuthat a látogató Jackson állatkertjébe, vagy akár saját vidámparkjába is, amely látványosságainak egy részét maga a Disney cég mérnökei építették meg számára. Az állatkertben elefánt, oroszlán, zsiráf is található, de van külön hüllő ház, és a lámáknak, csimpánzoknak is külön helyük van. A vidámpark részét képezi egy hatalmas gokart pálya, óriáskerék, hullámvasutak, valamint egy vizicsatához használható pálya. Ha a kedves látogató szórakozni szeretne, akkor benézhet Jackson saját mozijába, ahova a mozipremierekkel egy időben érkeznek meg a legújabb filmek, s amelyből egyenesen át lehet sétálni a játékterem szobába, ahol a legújabb játékok is megtalálhatóak. A birtokot átszeli Jackson saját vasútja, amelynek segítségével megtekinthetjük az indián várost, valamint azt a 30 méteres szabadtéri kivetítőt, ami a birtok közepén helyezkedik el. A házon belül természetesen van parkoló is, amelyben Jackson tucatnyi autój kap helyet, de, ha a házigazda éppen úgy kívánja, akár minibuszon, vagy helikopteren is útrakelhet.

fkriszta

2004. 01. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 01. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 01. 25. 0:00
szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jackson új házba költözött, de vajon eladó-e Neverland? cikk képei
Michael Jackson - Jackson új házba költözött, de vajon eladó-e Neverland?