Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlisták

Aerosmith - Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlisták

Az Aerosmith gőzerővel dolgozik legújabb lemezén, ami történetesen nem a megszokott rock dalok sorából áll, hanem a blues műfaj mai felfogásában készült szerzeményeiből. A "Honkin' on Bobo" címre keresztelt korong március 30-án lát napvilágot.

Az Aerosmith csapata háza táján mostanság igazán besűrűsödtek a feladatok. Joe Perry és Steven Tyler a vasárnap tartandó Grammy gála egyik díját fogja átadni, majd rohanhatnak vissza a stúdióba, ahol a már régóta beígért blues albumuk végső munkálatait végzik. Még azt sem döntötték el, melyik dalt hozzák ki kislemezen, tudva, ez a műfaj biztosan nem fog sikert aratni a mai rádiók ízlésvilágát tekintve.

Aerosmith - Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlisták

"Talán még a top40-be sem fog bekerülni az album egyetlen egy dala sem. Jó lenne látni olyan dalt a slágerlistán, aminek ilyen blues-os beütése van, de félek, hogy nem találok ilyet. Amit mi csinálunk, az minden, csak nem hip-hop, így aztán..." - mesélte Joe Perry gitáros.

Az album igaz blues lemez lesz, de nem nagyapáink stílusában, lesz rajta több feldolgozás is, többek között a Muddy Waters-től, Fisher/Hopkins-tól vagy Blind Willie McTell-től, de mindez az Aerosmith felfogásában, teljesen új köntösben.

Elmondásuk szerint azért vágtak bele egy blues album készítésébe, mert szerettek volna a gyökereikhez visszanyulni. Nem azért, mert elegük lenne azokból a nagy rock balladákból, amiket évtizedeken át játszottak, hanem mert pusztán szerették volna felidézni azokat az időket, amikor még a siker közelében sem jártak.

A lemezen múlt év tavaszán kezdtek el munkálkodni, ámbár már 2002-ben hírré tették, hogy ilyen terveket szövögetnek. Az album eredetileg már múlt szeptemberben megjelent volna, csak a Kiss-szel adott közös turnéjuk során újabb dalokat rögzítettek, immár élőben, így ez is húzta-halasztotta a lemez befejezését.

Producerük az a Jack Douglas volt, akivel utoljára az 1977-es "Draw the line" című lemezükön dolgoztak együtt, s aki azóta több válogatás albumuk készítésénél is segédkezett. A "Honkin' on Bobo" című anyag a tervek szerint március 30-án kerül a lemezboltokba, utána pedig turnézni indulnak a fiúk.

fkriszta

2004. 02. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 02. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlisták cikk képei
Aerosmith - Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlistákAerosmith - Az Aerosmith-t már nem érdeklik a slágerlisták