Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új lemezzel tér vissza a HS7

Heaven Street Seven - Új lemezzel tér vissza a HS7

Két év szünet után új lemezzel jelentkezik a Heaven Street Seven csapata. A Zenekar immár ötödik albuma a "Szállj ki és gyalogolj" címet kapta. Beharangozóként pedig már itt az első maxi, a "Csízbörger".

Két éves kihagyás után új nagylemezzel tér vissza a Heaven Street Seven, "Szállj ki és gyalogolj" címmel.

Az új HS7 hanglemez a hazai könnyűzene teljes antitézise: egyszerre bátor, gitározós, kísérletező, hangos, aktuális, friss, ropogós és érthető, slágeres, érzelmes és humoros. Az album ellenpéldája a hazai porondon gyakran tetten érhető unalmas, tétnélküli és megszokott popzenének és újabb cáfolata annak a gyakori hazai vélekedésnek, hogy a popzene a hülyeség, a sláger pedig a bénaság szinonímája. Aki ezt a lemezt hallgatja, az várhat „fülbemászó” dalokat, ám ne várjon öncélú művészkedést, ugyanakkor ne ijedjen meg a torzított gitároktól és a hangos doboktól. A "Szállj ki és gyalogolj" eljátszik azzal a gondolattal, hogy a könnyűzene szórakoztat és elgondolkodtat, ültet és táncoltat egyszerre, de legalábbis egy album keretein belül. Hogy Magyarországon a jó popzenét alternatívnak nevezik? Nos, arról nem a Heaven Street Seven tehet.

Heaven Street Seven - Új lemezzel tér vissza a HS7

A "Szállj ki és gyalogolj "2003. novembere és 2004. januárja között készült Budapesten, az Aquarium stúdióban Schram Dávid és Bernhard Hahn hangmérnökökkel, Schram Dávid és a Heaven Street Seven zenei rendezésében. A Szállj ki és gyalogolj 10 dalt és egy rejtett felvételt tartalmaz. A lemez címe mellé a zenekar nem kínál megfejtést. Ha van miből kiszállnunk, akkor szálljunk ki és gyalogoljunk egy kicsit. Akinek amiből, akinek ahol, akinek ahogyan, akinek ahová.

Az albumot beharangozó első maxi a Csízbörger, mely e pillanatban már látható a hazai zenecsatornán és hallható az igényesebb rádiók hullámhosszán. A szívhez szóló, nagyívű, húzós gitárokkal és vonósokkal nyakon öntött Csízbörger tőrőlmetszett popsláger, mely akár felülütheti a HS7 eddigi legnagyobb slágereit, a Krézi srácot vagy a Dél-Amerikát.

fkriszta

2004. 02. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 02. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 04. 21. 18:02
Miért van az, h a bonus track-et mindenhol csak említik? Valaki pl igazán megmondhatná a szám címét is :S MADve

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új lemezzel tér vissza a HS7 cikk képei
Heaven Street Seven - Új lemezzel tér vissza a HS7Heaven Street Seven - Új lemezzel tér vissza a HS7