Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Babos Project Romani: Világsztárok a Millenárison

Millenáris - Babos Project Romani: Világsztárok a Millenárison

Február 29-én 20h-tól a hazai jazzélet legkiemelkedőbb alakjai adnak koncertet a Babos Project Romani fedőnevű zenésztársulás formájában. Babos Gyula a külföldön legismertebb magyar gitáros. A standard jazzformációban játszó együttes munkássága méltán nevezhető világszínvonalúnak Finoman fűszerezett fülbemászó dallamaik már 7 éve kényeztetik a közönség hallójáratait.

A Millenáris Teátrumban megrendezésre kerülő koncert, válogatás Babos életművének legfrissebb, legszebb dalaiból. Az előadók között lesz Jelinek Emil (alias Emilio – saját kiadott albuma a “Nagyon nagy világ”), Hárs Viktor (bőgő) –aki már kezdetektől a formáció oszlopos tagja -, Borlai Gergő (dob) –akit csak “Magyar UFO” néven emlegetnek, tekintve, hogy normál emberi lény olyan teljesítményre amit Gergő produkál gyakorlatilag nem képes- továbbá Nagy Lajos (zongora) és Kunovics Kati (ének).

Millenáris - Babos Project Romani: Világsztárok a Millenárison

A koncert igazi különlegessége nem csak világszínvonalú előadásmódjában rejlik, hanem abban is, hogy a társulat ezúttal kiegészül Trilok Gurtu indiai származású ütőssel. Gurtu is egyike azon különc zenészek táborának akik külföldön híresebbek mint saját hazájukban.

A Babos kitűnően ért hozzá, hogy hogyan kell a zord jazz-sztenderdeket puha dallamos köntösbe bújtatni. Játéka mindig kicsit más, mintha mindig hozzzákötne egy sort a hírnév vörös palástjához. A válogatott zenészgárda zenei megoldásai utánozhatatlan egyediséget kölcsönöznek dalaiknak. Amit Babos Gyula most játszik, az gyermekkora muzsikája, az édesapja által játszott kifinomult cigányzene, a rádióban hallott Beatles és West Montgomery, koncerteken, CD-ken hallott Pat Matheny hatások egyvelege, népzene, pop, jazz, egyszóval egy különlegesen rendezett össz-zenei bemutató a moderniség köntösébe bújtatva.

Helyszín: Millenáris Park, Teátrum
Idő: Február 29. (vasárnap) este 8 óra
Jegyár elővételben: 3500 Ft
A koncert napján a helyszínen: 4000 Ft

Ferenczi Attila

2004. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 02. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Babos Project Romani: Világsztárok a Millenárison cikk képei
Millenáris - Babos Project Romani: Világsztárok a MillenárisonMillenáris - Babos Project Romani: Világsztárok a Millenárison