Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hazánkba látogat Ennio Morricone!

Ennio Morricone - Hazánkba látogat Ennio Morricone!

Különleges zenei élménynek lehetünk részesei 2004. április 25-én a Budapest Sportarénában. Ki ne ismerné Ennio Morricone nevét, vagy ha tetszik, a „Volt egyszer egy Vadnyugat”, „A Jó, a Rossz és a Csúf”, a „Volt egyszer egy Amerika”, a „ Misszió” vagy a „Maléna” című filmek zenéjének legendás komponistáját?

Morricone 75 évesen teszi tiszteletét a magyar közönség előtt első, gigantikus méretű koncertjével a közel 11 ezer nézőt befogadó Budapest Sportaréna színpadán. Nem volt könnyű feladat az idős művészt rávenni erre a koncertre, hiszen már évek óta nem koncertezik, ebben az évben is csak 3-4 koncertet vállal Nyugat-Európában. A szervezők már régóta dédelgetik az álmot, hogy hazánkba újra meghívják a híres komponistát, aki utoljára két éve vendégeskedett nálunk, Szeged városában, de mostani fellépése hátterében egy aktuális filmzenei produkció, a „Sorstalanság” című mű megfilmesítése áll, melynek ő komponálja a zenéjét.

Ennio Morricone - Hazánkba látogat Ennio Morricone!

A Budapest Sportarénában mind hangzásban és mind látványban egyedülálló produkcióval találkozhatunk, így többek között egy speciális filmekhez köthető vetítéstechnikával, melyet eddig semelyik Morricone koncerten nem alkalmaztak még. A koncerten a 87 zenészt számláló Győri Szimfonikusok közreműködésével, valamint neves külföldi szólistákkal, Gilda Butta zongoraművésszel és Susanna Rigacci énekesnővel lép színpadra a művész.

Ennio Morricone munkássága példaértékű: több mint 400 filmhez készített filmzenét. Eddigi munkássága során két Golden Globe-díjat nyert 1986-ban és 1999-ben, valamint öt alkalommal jelölték Oscar-díjra. De, ami bennünket a legnagyobb várakozással tölt el, hogy első Nobel-díjas írónk, Kertész Imre „Sorstalanság” című művének megfilmesítése, Koltai Lajos rendezésében, szintén a zeneszerző Ennio Morricone keze nyomát viseli. A „Sorstalanság” a világ minden táján a legolvasottabb könyvek közé tartozik, így minden alkotó, aki részt vállal a Kertész Imre-regény monumentális (közel 3 milliárd forintos költségvetéssel, ezen belül 920 millió forintos állami támogatással készülő) filmadaptáció elkészítésében, egyúttal a magyar kultúra presztízsének növeléséhez is hozzájárul.

A koncert jegyárai 5.990 Ft-tól 15.000 Ft-os árakig terjednek. A jegyekből befolyó összegekből az Esélyegyenlőségi Minisztérium számlájára is utalnak át. Jegyek már kaphatók a nagyobb jegypénztárakban!

fkriszta

2004. 03. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 03. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 03. 09. 0:00
Nagyon örülök neki! Csodálatos zenéket komponált! A kedvencem az A profi cimű filmhez készült szám. Szerintem ahhoz fogható nincs! Szerintem kint leszek a koncerten!
Gab 2004. 03. 28. 0:00
Kihagyhatatlan!!
Vendég 2004. 04. 19. 0:00
Nem igaz, hogy nem lehet jegyetrendelni!!! Interneten hibákat jelez, 2 telefonszámon is hívogatom, de tök süket!!!
Vendég 2004. 04. 26. 0:00
penge volt a koncert!! a Quemada (abolicao) c. számot honnan tőcsem le??? horvie@mailbox.hu -ra írjátok meg pls!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Hazánkba látogat Ennio Morricone! cikk képei
Ennio Morricone - Hazánkba látogat Ennio Morricone!Ennio Morricone - Hazánkba látogat Ennio Morricone!