Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kánaan - április 3. - Jailhouse

Karányi - Kánaan - április 3. - Jailhouse

A breakbeat az utóbbi időben szerencsére kezd egyre nagyobb életteret kapni – elsősorban talán Budapesten. A Blek Hauz Prodaksön, fiatal értelmiségi norvég partiszervező banda ápr. 3-án bemutatja, hogyan partiznak a fagyos északi barátaink, amikor megszólalnak a huzatos basszusok és jégtörő break! Mintegy télűző partijaként a banda egy veszedelmes bulit szervez a költői szépségű pincehelységbe, a pesti Jailhouse-ba.

Az est főhősei Karányi (MC Columbo-val kiegészülve), Minor Major és Marvin + TB Gon ripityom zenéi, valamint egy kis norvég experimentális zene Erká és PZB tolmácsolásában. A Kannan partisorozat célkitűzése a Magyarországon egyenlőre még elég kevéssé ismert angol-norvég műfaj, a garage és egy svéd zenei irányzat, a nu school és a live-act formációk bemutatása a nagyközönségnek.
Kis norvég jegeskávé a vészesen közelgő tavaszi felfrissüléshez! Elengedhetetlen!!!

Karányi - Kánaan - április 3. - Jailhouse

A partisorozat fő profilja, hogy minden alkalommal bemutasson egy live-formációt, valamint népszerűsítse a garage és nu school zenéket, ill. a kísérleti elektronikát. Ez egy angol mintára épülő sorozat, mely jelenleg még nem képviselteti magát ma Magyarországon.

Az est főhősei:
Main Room:
Karányi feat. MC columbo
minor major (buadpestmassive)
marvin + tb gon (trancewave)
Experimental Room:
erká, pzb (jailhouse collective / nowsound

karányi_
special garage live!__feat. mc columbo__
19 évesen készítette el első nagylemezét, az Oktogont, de igazán ismertté a Dallam című száma tette őt, amely számtalan külföldi és magyar válogatáslemezre került fel, valamint rádió játszotta. Korábbi anyagai elsősorban downtempók és chill-ek voltak, jelenleg a saját neve alatt futó projektet a breakbeat és garage pop jellemzi. Dolgozott Addie Brik-el (ex-Red Hot Chilli), Chris Alexanderel (Warpigs), Judie J-vel és még számtalan előadóval. Jelenleg underground és pop projektek zenei producere, reklám és filmzenét ír, valamint remixel is (Unique, Balkan Fanatic). Új, veszedelmes garage projektje ezúttal kiegészül MC Columbóval is!

minor major_
2002 decemberben alakult dj formáció. Egyik, általuk igen nagyra tartott - viszont kevéssé ismert DJ Morgontz - ismerősük segítségével kerültek képbe a breakbeat, electro, gethotek, drum`n`bass, ambient, bigbeat és egyéb műfajokkal. Leginkább a breakbeat/nu school műfajban érezik otthon magunkat. Felvezetésként gyakran régi iskola, funk-jazz, hip/trip-hop vonalból is játszanak, hiszen szerintük jól felépített bulit nem lehet igazán jól break-el indítani, ezért folyamatosan gyutjük a felmelegíto zenéket is. És ha már elég nagy hoség van át lehet térni a breakesebb, újiskolás, 4/4-fajzatokra is..

pzb_
experimental rööm special guest__
PzB aka Homeless 1997 óta gyűjt lemezeket. Kezdetben big beat korongokat és hip hopot vásárol, később egyéb hip hop-alapú zenék fele is érdeklődik (Mowax, Ninja Tune kiadványok, instrumentális, absztrakt hip hop). 1999-tól rendszeresen játszik a Jailhouse nevű klubban, a később megalakuló Jailhouse Crew tagja. A klub nagyobb rendezvényeinek (Nowsound) kistermeiben is gyakran fellép. Egyéb underground – néha illegális – bulikon is játszik többek között Székesfehérváron.
Inkább tartja magát lemezgyűjtőnek (collector), mint igazi „turntablistnek”. PZB sznob abban az értelemben, hogy olyanokat szeret játszani, melyeket más nem

fkriszta

2004. 03. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 03. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
aro 2005. 06. 27. 16:02
Hali! Miért, nem esik szó az "Álomszép" Shane54 kreálta remixéről?!!! Szerintem tökéletes lett, és az a szép, hogy Portugáliában a clubbokban játszák! Jó érzés volt 'denszelni' rá! Szerintem egy pár sort megérne vagy legalább emlitenétek meg, hogy annak a számnak van egy sikeres remixe amit szintén magyar ember csinált!!! Igaz Császár Elődnek nem kell reklám, kint már régóta elismeri a szakma!!! Köszöntem_ aerosol@

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kánaan - április 3. - Jailhouse cikk képei
Karányi - Kánaan - április 3. - JailhouseKarányi - Kánaan - április 3. - Jailhouse