Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Prince új lemezzel jelentkezik április közepén

Prince - Prince új lemezzel jelentkezik április közepén

Prince egy élő legenda. Karrierje során több mint 100 millió lemez került értékesítésre, munkásságát számtalan rangos díjjal (Grammy, Oscar) jutalmazta a szakma. Az állandó megújulásra, változásra törekvő művész hamarosan megjelenteti legújabb albumát Musicology címmel.

A pop, a funk, a soul és a folk zene stílusjegyeit felhasználva Prince egy teljesen új, csak rá jellemző stílust alkotott. Az első Prince album (For You) 1978-ban jelent meg azonban az igazi, világszintű áttörést az 1984-ben napvilágot látott Purple Rain hozta meg számára. Ezt követően a világsztár változatlan minőséggel jelentette meg sorlemezeit, azonban az 1991-es Diamonds And Pearls ismét mérföldkövet jelentett a művész pályafutásában. Az albumról kimásolt kislemezek (Gett Off, Cream, Diamonds And Pearls és Money Don’t Matter 2 Night) mind a mai napig gyakran hallhatóak a különböző rádióállomások programjában. Az áprilisban megjelenő albumon 12 vadonatúj felvétel lesz hallható (többek között A Million Days, Call My Name, On The Couch, Reflection és What Do U Want Me 2 Do), valamint az első kislemezként megjelenő, igazi Prince féle kemény-funk Musicology. Az album megjelenését követően a művész ismét turnéra indul.

Jónap Tamás

2004. 04. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 04. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Zita 2004. 04. 06. 0:00
Nekem ugy altalaban roluk az, hogy nem talal a csapathoz a nev!!! A cikk nem rossz...
Vendég 2004. 04. 24. 0:00
Prince egy nagyon jó zenész, sajnos Magyarországon keveset hallani felőle. Remélem Európai turnéján jön legalább Bécsbe.
Vendég 2004. 10. 31. 12:49
prince a kedvencem, egyszerűen hihetetlen hogy hogy szorulhat ennyi tehetség egy emberbe.ahány zenei stílus van azt ő már mind kipróbálta és hát nyugodtan mondhatom nem szégyenkezhet,mindenütt zseniális.de ehhez egyénisége is hozzájárul,az hogy énekes úgy még nem élte át dalát mint ő a puple rain-t.
Vendég 2005. 12. 07. 20:47
Tud-é valaki valamit egy esetleges európai turnéról?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Prince új lemezzel jelentkezik április közepén cikk képei
Prince - Prince új lemezzel jelentkezik április közepén