Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egymásra talált Sophia Coppola és az Air

Air - Egymásra talált Sophia Coppola és az Air

Az idei év egyik legjobb filmalkotásaként hirdetik a friss Oscar-díjas Sophia Coppola által készített “Elveszett jelentés” című filmet. Az alkotás zenéjének elkészítésében az Air is közreműködött.

A két álmatlanságban szenvedő amerikai főhős - egy idős filmsztár és egy fiatal lány - romantikus egymásra találása Tokióban, mint történet, több mint 245 nemzetközi filmkritikus tetszését nyerte el világszerte. Az író és rendező Coppola lány mindig nagy hangsúlyt fektetett a filmjei zenei aláfestésére. Sophia “ Az öngyilkos szüzek” című előző nagyjátékfilmjének készítésekor talált rá a francia elektroakusztikus trio, az AIR atmoszférikus dalaira.

Air - Egymásra talált Sophia Coppola és az Air

Egymásra találásuk azóta további közös alkotásokat szült, hiszen Sophia ismét felhasználta a zenekar által zenébe oltott speciális hangulatot. Mint mondta:“A francia AIR duó igazi mestere a zenei melankóliának, de ez egyfajta kivételes, csak rájuk jellemző pozitív keserédesség."

A zenekar a rendezőnő filmjeihez készített dalai lemezen is elérhetők, a 2000-ben megjelent “The Virgin Suicide” filmzene lemezen, továbbá a legutóbbi “Alone in Kyoto” című daluk az AIR “Talkie Walkie” című albumán is andalít.

Simon Péter

2004. 04. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 04. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egymásra talált Sophia Coppola és az Air cikk képei
Air - Egymásra talált Sophia Coppola és az AirAir - Egymásra talált Sophia Coppola és az Air