Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Titusz & the Carbonfools: Poisoned Goulasch

Titusz & the Carbonfools - Titusz & the Carbonfools: Poisoned Goulasch

A név tükörfordításból származik. A jelentését nem áruljuk el (Szénhülyék), de itt van néhány számcím a Carbonfools korai időszakából: Birdmilk, Hazelnut from Paks, Tubeskunk.

A zenekart DJ Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította 2000-ben. Később csatlakozott Zsüli, a perkás (ex-Palermo Boogie Gang), Zsazsa, a basszusgitáros, Vigh Dávid (ex-Nova, VHK, Sonic Smell) mint gitáros és Keleti Tamás (Publo Hunny) dobos. A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Sajnálatos módon Tóth Szabolcsot azóta szitármániája elszólította messze Indiába.

Titusz & the Carbonfools - Titusz & the Carbonfools: Poisoned Goulasch

Az első nagylemezük Poisoned Goulasch (Mérgezett gulyás) címmel jelenik meg a Crossroads Records gondozásában. A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. Nincs énekes a zenekarban, a lemezen hallható dalok a barátok, „haverzenészek” előadásában hangzanak el. Újvári Péter (ex-UP) egy reggae-s dalban, Gáspár Kornél (Új Látásmód Fúzió) a címadó dark-rock számban, az egyiptomi Dj Meda egy ethno-drumandbass-ben, Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) egy művész-diszkó track-en kapott szerepet.

A Mosquito című vidám klip lassan egy éve megy a zenei csatornákon. Az újabb videó valószínűleg meglepetést fog okozni még a Carbonfools-rajongóknak is, mert hangzásában és képi világában is idegennek tűnhet az eddigi tapasztalatokhoz képest (a 80-as évek darkwave-gothic világába kalauzolja a nézőt - in memoriam Fekete Lyuk). Az új lemez anyagát legközelebb április 24-én a Kultiplexben hallhatják a rajongók.

Simon Péter

2004. 04. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 04. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 04. 13. 0:00
http://carbonfools.tilos.hu/
Vendég 2004. 04. 16. 0:00
Írhatnátok bővebben valamit az új albumukról, mert én már kb. 10 cd boltban voltam, de sehol nem lehet kapni.
Vendég 2004. 04. 20. 0:00
http://crossroads.mentha.hu (postai utánvét, pluszpénz), koncerteken gondolom lehet személyesen érdeklődni, biztonságból a kiadói ár alapján 2500 huf-tal felszerelkezve és továbbra is kérdés maradt: Hol lehet boltban kapni?
Vendég 2004. 04. 20. 0:00
Ellentmondást találtam a cikk és a Kultiplex hírdetések között (2004.április 24.) Ha tényleg hiba, még érdemes korrigálni.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Titusz & the Carbonfools: Poisoned Goulasch cikk képei
Titusz & the Carbonfools - Titusz & the Carbonfools: Poisoned GoulaschTitusz & the Carbonfools - Titusz & the Carbonfools: Poisoned Goulasch