Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dave Weckl Band a Millenárison

Dave Weckl Band - Dave Weckl Band a Millenárison

Dave Weckl 1960-ban született St. Louis-ban, és nyolcéves korában kezdett dobolni. Először kisebb manhattani klubokban játszott zenekarával, majd az 1983-as Simon and Garfunkel turné dobosa lett. Formációjával kiegészülve, április 20-án láthatjuk a Millenárison.

1985-ben figyelt föl rá Chick Corea, és hamarosan meghívta együttesébe. Hétéves együttműködésük alatt több lemezt készítettek együtt a korszak legbátrabb improvizációs muzsikáit megalkotva, majd Weckl úgy érezte, itt a váltás ideje, kilépett a zenekarból és Freddie Grubernél kezdett tanulni. Ennek eredményeképpen módosított technikáján és megalakította saját zenekarát Dave Weckl Band néven, s napjainkig három albumot, valamint egy dupla CD-t jelentettek meg.

Dave Weckl volt talán az első dobos, aki legalább annyira figyelt a hangzásra, mint a stílusra. Zenéje lélegzetelállítóan élő, tele van életerővel, mely a műfaj legjobbjaiból táplálkozik, stílusa pedig áradatszerű, kifinomult, hihetetlenül bonyolult és robbanékony.

„Az a zene, amit mi játszunk, improvizatív jazz, amely a hallgatóság füle hallatára alakul, s bár egyes koncertek jobbak, mint mások, ennek az együttesnek minden estéje egy jó este.”

Biztos, hogy így lesz ez a Millenárison is április 20-án.

Jegyár: elővételben 5.800 Ft, a helyszínen a koncert napján 6.600 Ft

Simon Péter

2004. 04. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 04. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dave Weckl Band a Millenárison cikk képei
Dave Weckl Band - Dave Weckl Band a Millenárison