Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Millenáris – a hónap jazzkoncertje

Millenáris - Millenáris – a hónap jazzkoncertje

Április 29-én a Millenáris parkban a nemzetközi jazzélet 3 jeles képviselője ad közös koncertet, 3 kivételes zenész köztük Alban Darche - a fiatal tehetség aki most mutatkozik be a magyar közönségnek. A produkciót nagy várakozás előzi meg, hiszen az anyagot a lemezfelvételen is közreműködő RTQ vonósnégyessel kiegészítve mutatják be élőben.

A koncerteken a fiatal francia jazzgeneráció egyik legkiválóbb szaxofonosa, Alban Darche vadonatúj formációja mutatkozik be a hazai közönségnek. A trió alapfelállású zenekar izgalmas, kortárszenei hangvételű produkcióját az egyedi hangszerelés teszi még különlegesebbé, hiszen az előadás nagy részében vonósnégyes egészíti ki az együttest. A
zeneszerző és szólista Darche oldalán Gadó Gábort, a Párizsban élő magyar gitárost, illetve Sebastien Boisseau bőgőst hallhatjuk. Alban Darche emellet zenekarvezetőként játszik a Le Cube együttesben, a Jazzophone Saxophone Quartetben, a Cédric Piromalli zongoristával alkotott duóban, továbbá szerepel számos egyéb formációban (Le Sacre du Tympan, Yolk Collectif, Thőt Agrandi). Diszkográfiájában tíz album található, s olyan neves zenészekkel készített felvételeket, mint Kenny Wheeler, Tim Berne, vagy Marc Ducret.

Gadó Gábor lemezeinek franciaországi sikereit és koncertjeinek remek kritikai fogadtatását tetézte a Francia Jazzakadémia elismerése, a Bobby Jaspar-díj, melyet Gadó legjobb európai jazz-zenészeként vehetett át tavaly decemberben.

Millenáris - Millenáris – a hónap jazzkoncertje

Sebastien Boisseau játékával már találkozhatott az itthoni publikum, hiszen a Gadó Quartet bőgőseként többször fellépett Magyarországon. Boisseau az egyik legkeresettebb bőgős ma Franciaországban

Millenáris - EU csatlakozási programok
Április 29-én 20.00-tól
Helyszín: Millenáris Park (II. kerület, Fény u. 20-22)
A koncert a Millenárison szervezett EU-csatlakozási programsorozat
része, így arra a belépés DÍJTALAN!

Ferenczi Attila

2004. 04. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 04. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Millenáris – a hónap jazzkoncertje cikk képei
Millenáris - Millenáris – a hónap jazzkoncertjeMillenáris - Millenáris – a hónap jazzkoncertje