Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba!

G3 - G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba!

2004. július 11-én köszönthetjük hazánkban a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán először így együtt a három legendás gitárvirtuózt, JOE SATRIANI-t, STEVE VAI-t és ROBERT FRIPP-et, rövidebb nevükön a G3-at!

2004. június 13-án kezdődik a legendás G3 turné, amelyen a rock világ 3 legbefolyásosabb gitárosa szerepel: JOE SATRIANI, STEVE VAI és ROBERT FRIPP. 1996 óta, mikor JOE SATRIANI megkérte gitáros társát, jó barátját, a gitárhő, STEVE VAIt, hogy csatlakozzon hozzá az első G3 turnéra Eric Johnsonnal együtt. Akkor hat G3 turnét hoztak össze, melyek fényét olyan rock gitárosok emelték, mint Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Kenny Wayne Shepherd, Michael Schenker, Steve Vai és JOE SATRIANI.

G3 - G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba!

Az 1996-os G3 turné megalapozta a jövőbeli G3 turnék folytatását és egy élő videofelvételhez és CD-hez vezetett, melyen minden gitáros megcsillogtathatta tehetségét, mielőtt a 3 sztár összejött volna a Supergroup Jamre. Világszerte további hírességek léptek színpadra és a G3-at történelmi szintűvé emelték. Brian May csatlakozott Joehoz és Stevehez Londonban, 1997-ben, Billy Gibbons csatlakozott Joehoz, Stevehez és John Petruccihoz Houstonban, 2001 júliusában, Niel Schon játszott minden G3 Jamen és minden G3 turnén az Egyesült Államokban. 2003 Novemberében Joe, Steve és Yngwie Malmsteen 30 teltházas bulin játszottak az Egyesült Államokban és Kanadában. A turné nagy sikert aratott és most már DVD-n is megvásárolható a G3 „Live in Denver” címmel és a CD, G3 „Rocking In The World” címmel.

JOE SATRIANI 11 albumot jelentetett meg, melyből világszerte több, mint 7 millió példányt adtak el; új lemezét, a „Is THERE LOVE in SPACE”-t Európában fogja bemutatni. Mielőtt első lemeze 1987-ben megjelent volna, Joe gitártanár volt San Franciscoban. Második lemeze a ”Surfing with Alien” minden idők eladását megtörte az instrumentális gitáralbumokpiacán. Joe 6 hónapos turnéra indult Mick Jaggerrel. A Deep Purple turnékkal a 90-es évek elején, és további szólókoncertjeivel a világ összes pontjára eljutott.

A Grammy-díjas gitárvirtuóz Steve Vai, igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rock világban. Kezdve talajrengető „Passion and Warefare” című albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Míg Frank Zappával és David Lee Rothtal volt, Vainak mindene megvolt, hog felejthetetlen hatást gyakoroljon az emberekre. 7 szólólemezének mindegyike különleges, változatos. 1993-ban Steve elnyerte a Grammy díjat a Sofa című daláért Zappa Univerzális Rock csapatából. Későbbi albuma az „Alive in An Ultra World”, mely 17 országban lett feljátszva. Steve jelenlegi kiadványai a Live at the Astoria DVD és az új G3 album és DVD.

Robert Fripp több mint 40 éve a turnébuszok, mikrobuszok közül került ki, mint profi gitáros. 11 évesen legyőzve balkezességéből és botfülűségéből fakadó hátrányait megtanult gitározni. Fripp egy sajátos gitár stílust alakított ki - olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Blondie, The Orb, Talking Heads, The Damned, Robert Wyatt, Daryl Hall, The Future Sound of London, The Roches, Andy Summers, David Bowie, Brian Eno, The Stranglers, David Sylvian, Kenny Wayne Sheppard és Peter Gabriel. Brian Eno és a „Heroes” David Bowie közreműködésével megjelent „No Pussyfooting” albuma. Frippet legtöbben azonbant a King Crimson rock együttes megalapítójánként ismerik. 1969-es debütálásuk, az „In The Court of The Crimson King” mély benyomást tett a zenei éeltre és befolyással volt többek között a Yesre és a Genesisre. Albumaik, mint a „Larks”, „Tounges In Aspic” (1973), „Discipline” (1981) és a „The Power To Beleive” (2003), melyek bebizonyítják, hogy 35 éves karrierje során a King Crimson mindig meg tudott újulni.

Fripp, aki még mindig aktív, részt vesz az általa 1985-ben létrehozott Guitar Craft szemináriumain, mint szólista is rengeteget dolgozott; 10 szólólemeze jelent meg.

2004-ben Fripp idejét az újabb G3 európai turnéja tölti ki, melyen Joe Satrianival és Setve Vaival lép fel, Tony Levin basszusgitárossal, Adrian Belewvel gitáros énekessel és a dobos Pat Mastelottoval kiegészülve.

Budapesten 2004. július 11-én este lép fel a fergeteges trió a Petőfi Csarnok szabadtéri Színpadán. Jegyek a nagyobb jegypénztárakban, valamint a Petőfi Csarnok pénztárában kaphatóak.

fkriszta

2004. 05. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 05. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 05. 21. 0:00
Nincs az a természeti katasztrófa ami visszatarthat ettől a koncerttől!
Vendég 2004. 05. 28. 0:00
A Peavey elkészítette a Joe Satriani Signature gitárerősítőt, amit a koncerten hallani is fogunk majd. Nagyon érdekel hogy szól.Én ott leszek!G
Vendég 2004. 06. 09. 0:00
De katány hogy jönnek ezek tutkó gityósok ámbár én Tony Levin miatt megyek ha tudok , de szerintem tudok . Neked mi a véleményed ? Tudtok szerezni Stage Pass-t ?
Vendég 2004. 06. 22. 0:00
Túl drága szentem a jegy egy effajta koncertér, nem?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba! cikk képei
G3 - G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba!G3 - G3: Három gitárvirtuóz látogat hazánkba!