Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jövő héten jön az új Lenny album

Lenny Kravitz - Jövő héten jön az új Lenny album

Lenny Kravitz hetedik stúdió albuma Baptism címmel lát napvilágot az EMI kiadásában. Az album 13 új dalt tartalmaz, melyeket Lenny az elmúlt egy év alatt írt és rögzített New York-ban, valamint Miami-ban.

Az első kislemezdal a "Where Are We Runnin' " már hallható a rádiókban és látható a zenei televíziók műsorán. A dalokat egytől egyig ő írta és hangszerelte, sőt a lemezen használt hangszerek többségén - dob, basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek - is saját maga játszott a felvételeken. Kravitz elmondása szerint a "Baptism" egyfajta zenei és spirituális újjászületést jelképez. Szerinte ez a lemezanyag igazi lényege. Lenny egy egyszerű és nyers rock albumot hozott össze, amiről azt mondja, hogy olyan mintha újból élete első lemezét készítette volna el. Mint mondta: "Tudom, hogy furán hangzik, de a 'Baptism' felvételei alatt ugyanaz az érzés kerített hatalmába, mint amikor az első lemezemet a "Let Love Rule" címűt készítettem 1989-ben. Habár az elmúlt másfél évtizedben rengeteg minden történt velem, de most a stúdióban pont olyan tisztán és egyszerűen történt minden, mint a kezdetekkor."

Lenny Kravitz - Jövő héten jön az új Lenny album

A lemez Kravitz-től megszokott érzelmes alkotás, a szokásos lehengerlő energiával és himnikus dallamvilággal. A kulcsdalok között az albumot nyitó "Minister Of Rock 'N Roll" egyből megnyeri magának a hallgatót, csakúgy, mint a "Lady" és a "California" című dalok. Az album vendégművésze a "Storm" c. dalban nem más, mint Jay-Z, aki szívesen vállalta a lemezen való közreműködést, mivel korábban Lenny is vendégszerepelt a rapper lemezén.

Jónap Tamás

2004. 05. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 05. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 05. 22. 0:00
EGY NAGY BUD`O`S SZARRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jövő héten jön az új Lenny album cikk képei
Lenny Kravitz - Jövő héten jön az új Lenny albumLenny Kravitz - Jövő héten jön az új Lenny album