Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egyszercsak: itt a második korong

Egyszercsak - Egyszercsak: itt a második korong

Május közepén került a boltokba az Egyszercsak zenekar második lemeze. Az ön-ironikusan ”Megintcsak” címre keresztelt korong zenei rendezője Jamie Winchester, akinek neve garancia az energikus, korszerű megszólalásra.

Az új album nagy kedvence lehet mindazoknak, akiket a dögös, slágeres rockdalok mellett nem hoz zavarba egy-egy jó hangszeres megmozdulás vagy a szokásos popdaloknál több agysejtet igénybe vevő dalszövegek.

A csapat tagjaival rengeteg jó dolog történt az előző lemez megjelenése óta: a koncertek, a videóklip-forgatások és az intenzív média-jelenlét mellett ”bezsebeltek” egy Arany Zsiráf-jelölést ”Az év hazai felfedezettje” kategóriában, ”Ahogy nézlek” című klipjük pedig elnyerte a ”Legjobb rendezés” díját a II. Budapesti Nemzetközi Zenei TV Fesztiválon. A sok pozitív élménytől a zenekar is ”megtáltosodott”: 14 dalt írtak második lemezükre.

A csapat az igazi kreatív impulzust azonban közönségétől kapta: a bulik során kiderült, hogy a koncertjeikre járók nemcsak az egyszerűbb, pörgős dalokra, hanem az elszálltabb, ”zenélősebb” dolgokra is vevők. Az új anyag ennek megfelelően igen színesre sikerült: A 14 szám között a szokásos slágeres rockdalok mellett találhatóak drum and bass-, jazz-, funk- és tánczenei lüktetésű darabok is, a védjegynek számító gitár alapú hangzásba pedig rengeteg új ízt és hangszínt kevertek, Jamie Winchester zenei rendezőként pedig kiváló partner volt a csapat kísérleteiben. Az új korong szövegvilága talán még a zenénél is eklektikusabb lett: a korábbi szerelem-barátság-bulizás tematika háttérbe szorult, születtek viszont dalok az amnéziáról, a munkahelyi zaklatásról, a városi együttélés nehézségeiről és a notórius hazudozásról. A lemez záródala pedig meglepően személyes: a ”Hanna és Dávid” című darab az énekesnő, Fruzsi ajándéka a zenekar gyermekeinek – a ”címszereplők” a basszusgitáros lánya és a gitáros fia, akik az előző lemez megjelenése óta születtek.

A lemez beharangozó klipje a ”Végtelen futam” című dalra készült. A burleszkfilm-szerű klip főszereplője nem más, mint Koko, az egykori profi boksz világbajnok, aki a csapat nagy rajongójaként boldogan vállalta el a felkérést. A klip Bud Spencer bokszolós filmjeinek paródiája, ahol a csapat tagjai kétbalkezes öklözőket, Koko pedig az őket felkészítő tapasztalt, ”öreg” mestert alakítja. A kiválasztott dal, ”A végtelen futam” egy igazi dögös, rockos popdal, amelynek szövege jól illeszkedik a sztorihoz: az ember soha sem adhatja fel – így tesznek a csapat tagjai is a klipben. A 14 dal megintcsak jól sikerült, a szó legjobb értelmében!

Jónap Tamás

2004. 06. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 06. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 12. 0:00
Sziasztok nem tudjátok az ahogy nézek című klippet hol forgatták? köszi
Vendég 2004. 09. 09. 0:00
Horányban

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egyszercsak: itt a második korong cikk képei
Egyszercsak - Egyszercsak: itt a második korong