Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Cher koncert az HBO-n és Budapesten!

Cher - Cher koncert az HBO-n és Budapesten!

Karrierje csúcsán, egy totális szupershow-val köszönt el a színpadtól 2002 végén, és a siker miatt meghosszabbított turnén, 2003 elején amerikai rajongóitól az 56 éves popdíva, Cher. De vajon végleg elköszönt-e, vagy ismét egy jó reklámfogásról van itt szó?

Tény, hogy a popdíva az HBO-n szórakoztatja a közönséget és mindazokat, akik nem jutottak el a június 2-i Aréna-beli szuperkoncertre.

Az HBO mozicsatorna júniusi kínálatának zenei csemegéje a Cher Living Proof – The Farewell Tour 2002. című látványos és korszakalkotó koncertfilm. Az 1998-as, világszerte 10 milliós példányban elkelt és Grammy-díjakat taroló Believe album sikerét nehéz volt felülmúlni, de már a Living Proof album címe is, azaz Élő bizonyíték arra engedett következtetni, hogy itt újabb csúcsok döngetéséről lesz szó. Kevés rock, kevés érzelgősség: inkább igazi dancefloor tánclemez. Enyhe képzavarral élve egy kritikus azt találta írni, hogy a lemez olyannyira választékosan színes, mint Cher káprázatos festett frizurái koncertje közben. A lemez dalait több szerzőtől rendelte meg Cher és menedzsmentje, illetve a számok is különböző producerekkel készültek: Diane Warren, Chicane, Rick Novells és a feltörekvő norvég sztárcsináló csapat, a Stargate. Ez a fajta munkastílus nem újdonság ugyan a popzenében, de ez idáig egy-egy énekes évekig egy produceri istállóhoz tartozott, a már jól kipróbált hangzást vitte tovább, sikert-sikerre-halmozva. Cher búgó hangja például minden elismerésünk ellenére nem igazán fog be éteri magaslatokat. Ezt a korlátot is jócskán kiküszöbölik a felvételek során és a végeredmény senkit sem zavar igazán (a klasszikus zenészek persze szörnyülködnek a nem létező hangközök hallatán). Ha valaki például nagy U2 rajongó, biztos észrevette a Song For The Lonely című listacsúcs-döngölő Cher által énekelt dal néhol kísérteties hasonlóságát a U2 legutóbbi slágerével, az ál-rockos Beautiful Day-el. A Love So High és a Body To Body, Heart To Heart hozza a kihagyhatatlan és mindig nyerő latin gitárt pergő ritmusokkal. Érdekesség, hogy a Love One Another című slágert egy évvel korábban bizonyos holland énekesnő, Amber énekelte diszkrét siker mellett, Chernek pedig felajánlották a dalt, és ő sikerre vitte.

Cher egész énekesi és hollywoodi filmes és broadway-i musical-színészi karrierjének legnagyobb pillanatait villantja fel a Living Proof turné dalai élő előadásában és a különösen nagy történetmesélő szerepet kapó háttérkivetítőkön. A We All Sleep Alone előadása közben egy fergeteges cirkuszi légiakrobata mutatvány tanúi lehetünk a színpad felett. Ahogy kritikusai állítják találóan: a „legCher-esebb show ez a világon”… Az előzenekar szerepét Cher jó érzékkel az örök vidám és sohasem vele rivalizáló Cyndi Lauper-re osztotta, aki kellőképpen előkészítette a közönséget Cher királynői showjára. A királynői jelző nem véletlen, hiszen Cher a Nílus királynőjének jelmezében színpadra lépve előszeretettel vetette oda búcsúturnéján rajongóinak: „Na, ezt csinálja utánam Jennifer Lopez vagy Britney Spears!” Hát igen, nem mindig a ruha teszi a királynőt sem.

Az HBO a következő napokon ismétli a showt: június 2-án 06.30-kor, 5-én 17. 50-kor. A budapesti szuperkoncertet pedig nagy vétek lenne kihagyni!

Jónap Tamás

2004. 06. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 06. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Leely 2004. 06. 02. 0:00
Úristen!Ez él még???
Ystváv 2004. 10. 28. 11:49
Van valakinek eladó nagy Cher posztere? imádom a csajt! Cher FOREVER!
Vendég 2004. 11. 18. 23:04
Nincs eladó poszterem, de én meg Cher babát vennék!
Vendég 2004. 11. 30. 11:53
Chernek nagyon jól áll a szőke haj !!! Szebb mint valaha !!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Cher koncert az HBO-n és Budapesten! cikk képei
Cher - Cher koncert az HBO-n és Budapesten!