Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét lesz Faithless koncert a Szigeten

Sziget - Ismét lesz Faithless koncert a Szigeten

Újabb sztárzenekar jelezte, hogy augusztus 4. és 11. között a Szigeten, a szervezők meghívására, fellép. A Fesztivál zárónapján, 10-én a Faithless zenekar koncertjével búcsúzik a Nagyszínpad programsorozata. A zenekar legújabb, No Roots című lemeze június 7-én jelent meg világszerte.

A korábban bejelentett zenekarok (többek mellett a Rasmus, a Sugababes, a Bloodhound Gang, a Seeed, a Tito and Tarantula, a Die Aerzte, a Scissor Sisters, az Elecric Eel Sock, a Reamonn) mellé pár hete az In Flame, a Fun Lovin' Criminals és Busta Rhymes is csatlakozott. A nemzetközi fellépők sorát gazdagítja, a most visszajelzett Faithless is.

A rockkoncertek és a partyk spirituális emelkedettségét egyesíti magában az 1995-ben alakult brit Faithless; egyrészt zenéjében - mely mind a himnikus house-slágerekben (Insomnia, Salva Mea, We Become One), mind reggae-s, soulos, ambientes, folkos downtempo dalok ájtatos-áhítatosságában megmutatkozik, másrészt tagságában, mely áll egy prédikátorból, egy (látszólag) jóságos nővérből és egy remetéből. Régebben volt velük egy Jamie Catto nevű énekes-dalszerző béke-szeretet-egység hívő hippi is, de ő azóta már kiugrott, és egy hatalmas lépéssel létrehozta a 1 Giant Leap multikulti és multimédiaprojektet. A prédikátor a hipnotizőr-tekintetű, szuggesztív hangú, fakír kiállású, buddhista hitű rapper, Maxi Jazz, már mindennel foglalkozott, ami a zeneiparban elképzelhető. A (látszólag) jóságos nővér az izraeli származású Ayalah Bentovin, más néven Sister Bliss, a valóságban keménykezű főnéniként irányító szintetizátorina és nem mellékesen DJ-remixer, a remete pedig, a zenét előállító producer-programozó Rollo Armstrong, aki a maga részéről lehúzta a rolót a külvilágra, és csak akkor mozdul ki stúdiója biztonságából, ha elkerülhetetlen. Ők a magjai egy nagyobb, lazább, a Faithless lemezein-koncertjein rendszeresen közreműködő zenészekből, énekesekből álló, számos mellékprojektet is fialó "családnak", mely többek mellett magába foglalja Rollo húgát, az immáron saját jogán megasikeres Didót.

A Faithless család néha lemezeket készít (Reverence - 1995, Sunday 8 PM - 1998, Outrospective - 2001), újabban kifejezetten szedáltat és felnőtt-orientáltat, inkább lejövéshez, mint földtől elemelkedéshez valót, de élete legnagyobb részében utazik, hogy felrázza az embereket és hirdesse az igét: a tánc, ha rövid időre is, de megváltás. Legújabb, No Roots című lemezük a napokban, június 7-én jelent meg világszerte.

Jónap Tamás

2004. 06. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 06. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét lesz Faithless koncert a Szigeten cikk képei
Sziget - Ismét lesz Faithless koncert a Szigeten