Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöske

Vanessa Amorosi - Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöske

Az alig 19 éves Vanessa Amorosi művészcsaládban született Melbourne-ben. Papa-mama színész-énekes házaspár, de még a nagynénik és nagybácsik is a szórakoztatóiparban ténykedtek.

Ezért felesleges csodálkozni azon, hogy amint megtanult beszélni, egyidőben már énekelt is. 12 évesen már fellépései voltak és mindenki fényes jövőt jósolt neki. Tizenévesen derült ki az is, hogy remek dalszerző. Már csak a megfelelő producerrel és managerrel kellett összetalálkoznia és következhetett a csúcs meghódítása. 1999-ben debütáló kislemezével, a Have A Look című dallal pár hét alatt aranylemez státuszig jutott Ausztráliában és a dal az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a déli kontinensen. Majd következett az Absolutely Everybody, amely a szó szoros értelmében kirobbanó siker lett. 3 nap alatt elérte az aranylemez szintet, ma négyszeres platina lemez Ausztráliában és minden idők leghosszabb ideig slágerlistán tartózkodó női kislemeze lett auszi földön. Aki látta az Olimpiai Játékok záróünnepélyén Vanessát a dal előadása közben, az megérti, hogy miért. 110.000 ember a stadionban és több millióan a város más helyein tomboltak erre a dalra. Nem is lehet mást tenni. Egyszerűen magával ragad, felkelt - és önkéntelenül elkezded magad rázni rá. Egy csodálatos felvétel óriási pozitív és vidám kisugárzással.

Vanessa Amorosi - Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöske

Ezután a debütáló album, a Power sikere sem lehetett kérdéses: rögtön az első helyen nyitott, ma tripla platina státusszal büszkélkedhet már. Vanessa Amorosi tehát az ausztrálok egyik legfőbb exportcikkévé lépett elő, és úgy tűnik sikerül is neki a nagy áttörés. Európában az Absolutely Everybody szinte minden rádiónál már a nagy kedvencek, közé tartozik és a kislemez is elindult a slágerlistákon felfele. Vanessa jelenleg a Savage Garden turnéján mutatkozik be élőben a nagy- érdeműnek, de valószínűleg nincs messze az idő, amikor önálló világkörüli turnéra indulhat már.

Jónap Tamás

2000. 12. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 04. 05. 0:00
IMÁDOM!!!
Vendég 2008. 10. 02. 8:26
szia newked enél jobb zenéd nincsenek mert neked olyan csúnya zenéid vanak
VENDÉG 2015. 01. 25. 9:48
Szép!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöske cikk képei
Vanessa Amorosi - Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöskeVanessa Amorosi - Vanessa Amorosi az ausztrál üdvöske