Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Summer Rocks 2004: Judas Priest és Queensryche

Judas Priest - Summer Rocks 2004: Judas Priest és Queensryche

A nagy gigasztárok érkezéséhez képest mérsékeltebb reklám kampány előzte meg a klasszikus felállású Judas Priest jövetelét, azonban a zsúfolt teltház bebizonyította, hogy jó koncerthez nem kell cégér. Rob Halford és csapata újra együtt!

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok - Szabad tér. 2004. június 16.

Már az előzenekarok alatt (Black-out, Nemesis) is az egyszeri koncertszervező elégedetten bólintott volna a felsorakozott tömeg láttán, de a java nép így is a Queensryche elején érkezett csak.
Az 1981-ben alakult Queensryche "fiatal" bandának számított a Priest-hez képest. Geoff Tate jó formában lépett színpadra. Úgy sétált fel s alá, mintha Tom Jones egy divatbemutató kifutóján lépett volna fel. Egyenes háttartással, napszemüvegben, lassú lépteivel kicsit túl magabiztosnak tűnt, de a hangja az még mindig erőteljes. Nyomták a régebbi nótákat, de az összhatás elég egysíkúnak tűnt. Kisegítő vokalistaként még Pamela Moore tűnt fel a színpadon, aki nem mindig találta a helyét. A számomra legnagyszerűbb lemezről, a Promised Land-ről nem is játszottak. A buli vége felé inkább a büfét céloztuk meg, ami a szervezés mély pontja volt.

A Priest közel egy órás várakoztatás után 21:30-kor lépett színpadra, megvárva a teljes sötétséget. Addigra már az egyszerű és rendezetlen színpad letisztult, minden kellék a helyén volt. Emelvény, Priest logok. Rob Halford liften érkezett, és a színpad magaslati pontján szállt ki, talpig bőrben, szegecsekben. Best of programot nyomott a Priest. Painkiller, Breaking The Law, Turbo Lover, Living After Midnight... Itt már voltak intelligens fények, füst és ami kell. Rob legalább ötször öltözött át, és a ráadás blokkban felgördült híres motorjával is. Minden ott, és együtt volt ezen az estén! 23 órakor fejezték be a show-t. Kevés olyan banda van, aki több mint 30 év zenélés után is ekkora hatással tud lenni a közönségére.

A budapesti Judas Priest koncerten elhangzott számok sorrendje, a teljesség igénye nélkül:

- The Hellion/Electric Eye
- Metal Gods
- Heading Out The Highway
- The Sentinel
- Ripper
- A Touch Of Evil
- Painkiller
- The Green Manalishi
- Breaking The Law
- Beyond The Realms Of Death
- Victim Of Changes
- Diamonds And Rust
- Turbo Lover

Ráadás blokk:

- Hell Bent For Leather
- Living After Midnight
- United
- You've Got Another Thing Coming

Gab

2004. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 06. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 06. 25. 0:00
Túl zsúfolt volt a hely!!! A büféknél a sorbaállás katasztrofális volt!!!! Piocit jobb reklámozással simán meg lehetett volna rendezni a KISSTADIONBA!!!! Se a TV-kben se a rádiókban nem halottam semmit a rendezvényről. A vidéki nagy városokban egyetlen egy plakátot sem láttam!! Ez nem tudom, hogy miért jó így??
Vendég 2004. 06. 25. 0:00
Egy ilyen metál legendát nem szabadott volna a Pecsa szabadterére bezsúfolni!!!!!
Vendég 2004. 06. 25. 0:00
ezt balfaszok szervezték látszik.............................
Vendég 2004. 06. 27. 0:00
Egymás lábát tapostuk, pedig nem a dühömgőben ácsorogtunk... A koncert se tudta feledtetni a szervezési hiányosságokat. Gabriel 2004-06-27

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Summer Rocks 2004: Judas Priest és Queensryche cikk képei
Judas Priest - Summer Rocks 2004: Judas Priest és Queensryche