Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK)

Frank London - Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK)

Igazi klezmercsemege lép fel az A38 színpadán szombat este - a lassan senior kategóriás trombitaművész Frank London megjárva a fél világot, ezúttal Magyarországra jön előadni vérpezsdítő rézfúvós produkcióját.

Frank London komponista és kiváló trombitaművészt - nem nagyon kell bemutatni a zeneértő közönségnek. Olyan nevekkel dolgozott együtt, mint John Zorn, LL Cool J,Lester Bowie, David Byrne , vagy Mark Ribot. Közreműködött több mint 100 lemez elkészítésében. Számtalanszor komponált zenét színházi előadásokhoz, filmekhez, tanította a klezmer zene sajátosságait és történetét Kanadában, producerkedett a legendás cseh cigánykirálynő Esma Redzepova, valamint az algériai zongoraművész, Maurice el Medioni lemezfelvételeinél.

Frank London - Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK)

Az összes elképzelhető neves zenekar meghívta már vendégzenészként trombitálni, és begyűjtött már szinte minden létező díjat, amit zenéléssel el lehet nyerni. Ő a zsidó zenei hagyomány egyik legkomolyabb, leghitelesebb és legtudatosabb képviselője és továbbvivője, aki mindent megtesz a fiatalabb zenész generáció kiművelésének érdekében. Komponáláskor bátran merít a jazz, a rock, a világzene és a kortárs zene elemeiből is. Zajos siker kíséretében lépett fel Magyarországon, már több alkalommal is. Ezúttal az A38 koncerttermében fog - minden jel szerint - felejthetetlen élményt nyújtani zenekarával, az élő zene szerelmeseinek.

A koncert támogatója az Antenna Hungária Rt.

Idő: 2004. július 10. (szombat) 10:00
Hely: A38 „csatahajó” – Petőfi híd, budai hídfő
Belépőjegy: 2000 Ft

Ferenczi Attila

2004. 07. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 07. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 09. 28. 0:00
Én Szabadkán láttam őket. Egy lepusztult zsinagógában játszottak. Felejthetetlen élmény volt. Ősszel nem jönnek még Magyarországra?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK) cikk képei
Frank London - Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK)Frank London - Frank London's Klezmer Brass All-Stars (UK)