Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Darshan Fesztivál A Budai Várban

Darshan - Darshan Fesztivál A Budai Várban

Július 17-én, a Drashan szervezőbrigádja vendégeli meg az odalátogató közönséget egy jó hangulatú beat-rock-blues estére, egyben tanúbizonyságot téve kifinomult ízlésükről.

A fellépők között köszönthetjük az Egyesült Királyságból érkező Climax Blues Band-et. A zenekar "lelkét" Pete Haycock gitáros-énekes és Colin Cooper fúvós hangszeres-énekes duója alkotja. Fennállásuk óta 20 albummal gazdagították a boltban kapható korongok színes világát.

Jackie Orszacky’s Bass Power fedőnéven érkezik egy 30 éve Ausztráliában élő honfitársunk, koncertjükön ezúttal a mauri származású Tina Harrod fennséges hangja csilingel majd kísérő szólamként. A mostani fellépésére Grandmasters nevű együttesének ritmusszekciójával érkezik.

Darshan - Darshan Fesztivál A Budai Várban

Az angol klasszikus top rock csillagait köszönthetjük Spencer Davis és csapata személyében. A világhírű zenekar két Number One (Keep On Running és Somebody Help Me), továbbá még két Top 10 sikert (Gimme Some Lovin’ és I’m A Man) tudhatott maga mögött. Csupán 31 évnek kellett eltelnie, hogy a csapatot újra Magyarországon köszönthessük. A zenekar története során olyan zenészekkel együtt dícsőítették a rock világát, mint Miller Anderson gitáros-énekes (ex-Keef Hartley Band) és Colin Hodgkinson basszusgitár virtuóz (ex-Backdoor, Whitesnake, Alexis Korner).

A fesztivál egyik legnagyobb fellépője a Colosseum lesz, a '68 óta játszó csapat a Bluesbreakers "jogutódja", melyet a masszív-rock vonalat képviselő Jon Hisemann dobos alapított. Miller Anderson gitáros-énekes (ex-Keef Hartley Band) és Colin Hodgkinson basszusgitár virtuóz (ex-Backdoor, Whitesnake, Alexis Korner) pedig az 1998-as vendégszerepléskor aratott megérdemelt sikert. A rövid 23 éves (már-már kihagyhatatlannak tűnő, "elcsépeltnek" tűnő) kihagyás után néhány koncertre összeálltak, majd 1995-ben Budapesten is felléptek. Az itteni teltházasnak minősülő BS-beli koncert meggyőzte őket arról, hogy érdemes folytatniuk. Azóta két stúdióalbumot készítettek és még háromszor eljöttek fővárosunkba. Ezúttal is nem kis sikerre számíthatunk.

Idő: 2004. július 17. (szombat) kezdés: 17:00 (minden zenekar 1,5 órát jáccik)
Hely: Budai Vár (azon belül csak a hangokat kövessétek)

( a lenti képen Jon Hiseman látható célszerszáma társaságában)

Ferenczi Attila

2004. 07. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 07. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 25. 0:00
Nagyon sok uj informacioval gazdagodtam a cikk elolvasasa utan. Koszonet erte Ferenczi Urnak! :-)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Darshan Fesztivál A Budai Várban cikk képei
Darshan - Darshan Fesztivál A Budai VárbanDarshan - Darshan Fesztivál A Budai Várban