Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja!

Sziget - Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja!

Az elmúlt két évtized egyik legfontosabb popzenekara, a Pet Shop Boys, és a 80-as évek legendás szinti-pop duója, a Soft Cell visszajelzésével teljessé vált az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadának programja.

Augusztus 4-én - egy minden bizonnyal szép, balzsamos nyári koradélutánon - egy igazi reggae-klasszikussal, a Third World koncertjével nyit a Sziget Nagyszínpada, majd egy éles váltással az elmúlt évek talán egyik legizgalmasabb, legüdítőbb kommersz popzenei ajánlata, a Sugababes lép színpadra. Ezen a napon a magyar sort az Anima Sound System képviseli, majd a Neil Tennant és Chris Lowe alkotta kisállatkereskedők, a Pet Shop Boys zárja a szerdát ezen a helyszínen.

Sziget - Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja!

Másnap - remélve, hogy a Nap beteríti majd a szigetet - a Zanzibar nyitja a félötös sort, majd átadja a helyét a punk-, funk-, pop-, metál-, diszkó-, kamu-folk-rock-, és grunge-elemekből összehordott, szemérmetlenül hatásos egyveleget játszó Bloodhound Gang-nek, amit a Kispál és a Borz követ. Ezt az estét a a hiphop-szcéna egyik legjellegzetesebb és nem mellékesen a legszellemesebb figurája, Busta Rhymes zárja.

A hétvége kezdetén a moldovai Zdob si Zdub nyit, a Soft Cell folytat, Sziámi adja a magyar sort és a Fun Lovin' Criminals, a világ egyik legcoolabb, legfunkosabb bandája búcsúztatja a napot.

És itt a szombat, s a remélt szikrázó napsütésben a gitárcentrikus popzene egyik legismertebb németországi helytartója, a Reamonn csap a húrok közé, majd az In Flames következik, és a Tankcsapda, s zárásként a skandináv pop-metál-dark szekció egyik itthon is legkedveltebb sztárja, a The Rasmus tesz pontot a szombat végére itt, a Nagyszínpadon.

Vasárnap a New York-i art-pop szcénából a világba robbant, s most a Szigeten is fellépő Scissor Sisters indítja a sort, majd a tavalyi koncertjét - sokak örömére - pótoló Seeed játszik. A magyar szekció vasárnapi tagja, az újra összeállt Sex Action, az est fénypontja pedig a metál nagyágyúja, az Anthrax lesz.

Hétfő sem lesz oly kibírhatatlan, mint az év többi hétindítója. A misztikus és obskurus japán zenei színtér metál-szekciójának hazánkban még kevéssé ismert reprezentánsa, az Electric Eel Shock először a Szigeten lép fel a hazai közönség előtt. Ezt követi az Ash, majd a sikeres hazai koncertsorozat után a Szigetre újra összeálló Európa Kiadó. Hétfő esti „főműsoridőben" a műfajában kultuszhős, az angol Simon Ratcliff és Felix Buxton alkotta duó, megannyi house-partyhimnusz, remix szerzőpárosa, készítője, a Basement Jaxx lesz látható és hallható.

A Sziget Fesztivál zárónapján a Nagyszínpadon 16:30-kor fellép az Alkonyattól pirkadatig és a Desperados című filmekből ismert zenekar, a Tito and Tarantula, ezt követi 18:00 órakor a német punk képviselője, a Die Ärzte, majd a 19:30-as magyar sort a Bëlga nyomja le, és átadja majd helyét az egyszer már 40 ezres tömeget a Nagyszínpad elé varázsoló, idén új lemezzel előrukkoló Faithless-nek.

fkriszta

2004. 07. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 07. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 22. 0:00
Nem Sex Actions, hanem Sex Action.
Vendég 2004. 07. 30. 0:00
Faithless miért utolso nap van?Mindenki ki van utolso nap már bulizni sincs kedvünk és akkor van a legjobb ez szerintem butaság!!!!!
Vendég 2004. 07. 30. 0:00
A Sziget színvonala egyre süllyed! Már nem az, aminek indult...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja! cikk képei
Sziget - Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja!Sziget - Sziget 2004: Teljes a Nagyszínpad programja!