Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rousso Budapesten járt

Avraam Rousso - Rousso Budapesten járt

A Kelet Hercegeként jól ismert Avraam Rousso július végén egy hetet tartózkodott Magyarországon, de ezúttal nem promóciós látogatást tett hazánkban, hanem új albumának előkészületi munkálataiba ugrott fejest.

Avraam Rousso július végén egy hétre hazánkba látogatott és megkezdte következő albumának stúdiófelvételeit. A készülő albumán szereplő új számok közül jó pár dal neves magyar zeneszerzők – mint például Szabó Zoltán és Jamie Winhchester - keze nyomán született meg, melyeket Rousso természetesen Budapesten énekelt fel. Az egy hét alatt pontosan négy dal került rögzítésre, amelyet egyenesen Londonba illetve Németországba küldenek, hogy a hangszerelést és a végső maastering munkálatokat elvégezzék rajtuk, mielőtt a közönség számára elérhetővé válnak az említett dalok.

Avraam Rousso - Rousso Budapesten járt

A készülő nagylemezen továbbá olyan világhírű zeneszerzők számai is helyet kapnak, mint Diane Warren, akinek a nevéhez a Sakáltanya című film zenei anyaga, Celine Dion, Ricky Martin és más előadók slágerei is kötődnek, illetve Rick Nowels, aki Madonnával dolgozik rendszeresen. Az említett külföldi szerzők számai a későbbiekben egy New York-i stúdióban kerülnek rögzítésre.

A budapesti munkálatok azonban nem zajlottak zökkenőmentesen, hiszen Rousso-nak sikerült kifognia a nyár talán legrosszabb hetét, már ami az időjárást illeti, és utolérte őt egy csúnya torokgyulladás. Szerencsére a probléma gyors felismerésének, továbbá a művész profizmusának köszönhetően egy percig sem kényszerült a stáb pihenőt tartani. Rousso-nak viszont alkalma volt megismerni országunk egészségügyi rendszerét és saját bőrén tapasztalhatta meg a magyar kórházak barátságosnak egyáltalán nem mondható miliőjét. A magyar orvosokról azonban mindenképpen elismerően nyilatkozott, hiszen szakszerűen és gyorsan kezelték a felmerülő, nem éppen kellemes problémát, így folytatni tudta a munkát, amiért ide utazott.

A feszített munkatempónak köszönhetően Avraam Rousso-nak nem volt sok szabadideje, hogy Budapest nevezetességeivel megismerkedhessen, de esténként szívesen mászkált a városban. Nem ragaszkodott minden körülmények között a nívós éttermekhez, és egyik séta alkalmával elcsábította egy utcai kifőzde atmoszférája. Egyik nap ellátogatott a Citadellához is, ahol egy nagyon kellemes meglepetés érte. Egy külföldi turistabuszt az utasok megállásra kényszerítettek, amikor meglátták a sztárt, majd a turisták egy emberként özönlöttek le a járműről, hogy aláírásokat és közös fotókat gyűjthessenek be maguknak. Nyílván ők sem gondolták, hogy Budapesten éjjel fél 12-kor Avraam Rousso-t pillantják meg a Citadella teraszon, amint éppen a panorámában gyönyörködik.

Jónap Tamás

2004. 08. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 08. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Ildiko 2006. 08. 14. 19:03
Látogassatok el a www.avraamrousso.gportal.hu oldalra!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rousso Budapesten járt cikk képei
Avraam Rousso - Rousso Budapesten jártAvraam Rousso - Rousso Budapesten járt