Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pop invázió a Nagyszínpadon

Sziget - Pop invázió a Nagyszínpadon

Popkoncertek sorával vette kezdetét ebben az évben a legnagyobb hazai fesztivál, a Sziget rendezvény. A Nagyszínpad kínálatát tekintve legalábbis ez volt a meghatározó az első nap. Az angol Cukorbabák, a hazai Anima és a szintén angolszász Pet Shop Boys indították el az egyhetes fesztivált.

Sokak szerint a Sziget akkor veszítette el igazi alternatív jellegét, amikor fehér pólós tinédzserek kezdtek megjelenni a Hajógyári szigeten. Most már ezen senki nem kapja fel a fejét, főleg nem a szervezők, akik egyre több popzenei előadót invitálnak évről évre. Az idei Sziget kezdő napján kifejezetten ebből láthattunk ízelítőt. Jöttek a nagy Angliából a Sugababes szépséges lányai, az este ráadásaként pedig szintén a szigetországból a jó öreg Pet Shop Boys duója.

Sziget - Pop invázió a Nagyszínpadon

A két koncert között pedig a hazai Anima Sound System adott élő koncertet. A Cukorbabákra legnagyobb meglepetésemre elég sokan voltak kíváncsiak. Mindez már a HÉV-en feltűnt, ahol Cukorbaba-imitátor tinédzser lányokból nem kevés nyomorgott a klasszikus szigetlakó, kiköltözős alteresek között. A színpad előtt ez a benyomás erősödött, miután elég szép tömeg sűrűsödött össze a koncertkezdésre. A lányok kicsit meglepetten, - valljuk be, ők sincsenek hozzászokva az alternatív fesztiválokhoz – de adva kislányos bájukat és természetességüket léptek színpadra. A dalokat még az is dudorászhatta, akinek a Cukorbaba hármas lemezeit nem sikerült ez idáig beszereznie. Alapvetően a nagy slágereket adták elő a lányok, túl sok változatosságot nem adva bele. Ezt a kijelentésemet talán csak az a fiatalember kérdőjelezheti meg, akinek volt szerencséje a színpadról közelebbről is megcsodálni a Cukorbabákat. Ő biztosan másként emlékszik vissza miután színpadra cipelték, és csak neki ropta a három leányzó. Ezt a „showelemet” leszámítva egy kedves, aranyos, mosolygósra sikeredett hakniszerű fellépést láthattunk. De azt hiszem, többet nem is vártunk Igaz, az ő műfajukban ez is nagy szónak számít, élőben kiállni és előadni a dalokat. Nem tudom kishazánkban melyik lánycsapat, vállalkozna egy ilyen Szigetes megmérettetésre. Egyfajta átvezetésként a hazai Anima Sound System dobott be mindent élőben. Jucika egy percre sem állt le. Látszott, hogy végig extázisban éli meg a koncert perceit a színpadon. Nem véletlen, mert még egy gyakorlott fesztiválzenekarnak, mint az Anima is sokat jelenthet egy igazi Nagyszínpados fellépés.

Pet Shop Boys: frenetikus sikert arattak a Szigeten

Meglepő vállalkozás volt a szervezők részéről, hogy az angol popduó koncertjét a Nagyszínpad programjába illesztették, viszont szerencsésen sikerült a szervezés, mert több ezren élvezték a dance showt. Voltak olyanok is, akik csak meg-megálltak pár percre, hogy meghallgassanak egy-két dalt, de mégsem mentek a többi helyszínre, egyszerűen lehorgonyoztak Chris Lowe és Neil Tennant koncertjén. Volt is miért: a „fiúk” a legjobb dalokat hozták el nekünk, többek között a: „It’s A Sin”, „Domino Dancing”, „Where The Streets Have No Name”, „Always On My Mind”, „Go West”, „Suburbia”, és a „Left On My Devices..” hangzott el. Hiányoltam a táncosokat és a show elemeket, de ezek nélkül is jó volt a koncert. A közönségnek tetszett a popkoncert és többször is visszatapsolták őket. Neil nemegyszer magyarul köszöntötte a lelkes rajongókat és érdeklődőket. Aki, csak a Pet Shop Boys miatt látogatott el a Szigetre az első nap, már jól járt. Ez a buli bizony jó volt!

Fiák Kriszta & Jónap Tamás

Jónap Tamás

2004. 08. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 08. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pop invázió a Nagyszínpadon cikk képei
Sziget - Pop invázió a NagyszínpadonSziget - Pop invázió a Nagyszínpadon