Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget-Feszti-Rock-Körkép Vol.1

Sziget - Sziget-Feszti-Rock-Körkép Vol.1

Multikulturális rendezvény szlogen ide vagy oda, a porban úszó, mezítláb és szakadtan egyszerű cuccokban mászkáló emberek keltette érzés, inkább a rock kultúrához való kötődést idézi fel bennem. Szóljon tehát eme iromány ennek jegyében.

Az első nap, a totálisan belassított, és unalmas hakni show-t mutató Pet Shop Boys koncert helyszínét rémülten elhagyó közönség, ha éppen a Hammer sátorhoz sietett bakancsos lépteiben, akkor a Sziget egyik legcsépelősebb (az angol kifejezéssel élve: thrash) metal estjének audiovizuális élményét zúdíthatta érzékszervei legkézenfekvőbb károsítására.
Úgy tűnhet, hogy a honi metal durvább képviselői az ország észak nyugati felében a legaktívabbak, hiszen a móvári Caketgarden, a szombathelyi Sear Bliss, és a Christian Epidemic is ezen országrészből érkeztek, nem beszélve a soproni Moby Dick ő-fehérbálnaságáról. A színpad nemzetközi főszereplője, és egyben a fizikai cséphadarás nagymestere, az USA-ból érkezett Cannibal Corpse volt. Ember legyen a talpán, aki követni tudta a dalaikat. Mondjuk George Fisher hörgő lovag, közelébe sem ért az egykori C.C. vokalistának, Chris Barnes-nak, de a fizikai teljesítmény így is elismerendő. A sátorban 45 fok Celsius meleg, a ponyváról esőként csordogáló kondenzvíz mindent elárult, mi folyhat odabent. A dobost hátulról két road ülőpárnával legyezgette, a szívroham elkerülése végett. A színpadi kezdések percre pontosak, ami tavalyhoz képest nagy előrelépés. 23:30-kor nyitott a Moby Dick, és a meleg továbbra is fokozódott, amelyet mi sem bizonyított jobban, minthogy az első sorokban félmeztelen lány bukkant fel. Ruháját ledobva riszálta magát a fehér bálna Gazemberkedésére, a fotósok nem kis örömére. Ízzott a levegő és zengett a sátor! Aki még ezután is bírta a pörgést, az hajnal 1 órától a nyugat-európai vizek felé evező Ektomorf programját nézhette meg.

A csütörtöki rockerkedés a karaoke színpadon folytatódott, ahol Oki valóságshow jelenség buzdította a fiatalokat jobbnál-jobb dalok, rosszabbnál-rosszabb karaoke előadására.
A legtöbb fekete ruhás emberke megjelenését aznap a finn Children Of Bodom idézte elő, akik már jártak Magyarországon, szintén egy nyári fesztiválon, de a sok C.O.B. pólóst látva, ismételt meghívásuk nem volt hiába való.
Ezt megelőzően, a Wan2 színpadon kis számú, de annál lelkesebb közönség verődött össze a Hollywoodoo zenéjére. Trócsányi Gergely énekes, mintha lefogyott volna?! Nahát.
A Wan2 után könnyítésképp, egy kis hip-hop blokk következett. Busta Rhymes, Dopeman és Ganxsta Zolee a sorrend. Döglégy Zoliék skót szoknyában, teltház előtt játszottak, vadonatúj háttérzenekarral. Csak hogy a témánál maradjunk, Zolee-ék is rockerek, ez nem kétséges! :) Ganxsta úr ráadásul dupla gázsival térhet idén haza, hiszen vasárnap beül a dobok mögé a Sex Action nagyszínpados szereplésén. De ugyanez elmondható Szaszáról is, aki ugyancsak a Szex Akció zenekar mellett, pénteken a Zorall-ban is képezte hangszálát.

Eddig minden hibátlan, habár idén mintha kevesebb Toi-Toi lenne. A megoldás nyilvánvalóan a kevesebb folyadék bevitele a szervezetbe, nem igaz?

A Sziget Feszti-Rock-Körkép első, szubjektív kiadása ezennel bezárult.
Folyt. köv...

Gab

2004. 08. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 08. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget-Feszti-Rock-Körkép Vol.1 cikk képei
Sziget - Sziget-Feszti-Rock-Körkép Vol.1