Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2004: Belga és a Csillagdal

Bëlga - Sziget 2004: Belga és a Csillagdal

Kicsit félő volt, hogy a Belga mit alkot majd ekkora közönség előtt, azaz nem lesz-e túl megbotránkoztató az új fülek számára, mondjuk egy BKV dal, de mivel itt-ott öncenzúrát hajtott végre a csapat, ezért ez a probléma megoldódni látszott.

Most "ős" Belga rajongók mondhatnák: kommersszé vált a csapat, de ez hülyeség. Egy Sziget Nagyszínpadon senki nem akar fejbe rúgni egy terhes kismamát, tehát érthető a finomítás. A BKV alapjai helyett egyébként Michael Jackson - Billie Jean-je szólalt meg.

Az egész koncert egy fehérre púderezett, alsógatyás fickó bevonulásával kezdődött, aki a Megasztáros Csillagdalt adta elő, cigivel a kezében, iszonyatos hamissággal. Már itt éreztem, hogy jó kis buli lesz, csak szegény külföldieket sajnáltam, akik erősen pislogtak hogy most mi van?! De végülis nekünk szólt ez a zene, magyar nemzeti hip-hoppereknek, nem igaz?

A srácok főleg az új anyagról szemezgettek, de a legnagyobb bemozdulás mégis a k-l-a-s-s-z-i-k-u-s-o-k-r-a volt: Gépkocsi, BKV, BKV+, Magyar Nemzeti Hip-Hop. Az új kedvencek pedig az Az a baj, és a Királyok a házban. De volt Új világ, 100, Képviselő Boogie, Hazakísérlek, Gyere kislány gyere, 22 férfi, a teljesség igénye nélkül.

Néhány dalban élő kíséret is volt, de inkább DJ Titusz gondozta a zenei alapokat. A végére nyomtak egy laza punk-rockot is, az Új világot.

Elég hatásos kis koncert volt, pofátlan lazasággal, ahogy kell. Hogy szerzett-e ezzel a Belga új rajongókat? Valószínűleg igen. Akinek meg nem tetszett, az minden bizonnyal csak egy alkalmi Sziget látogató volt, vagy BKV ellenőr.

Gab

2004. 08. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 08. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
Vendég 2004. 08. 13. 0:00
jhkbh
Vendég 2004. 08. 14. 0:00
A cikk jó volt de sajna nem voltam Stigeten
Vendég 2004. 08. 15. 0:00
a koncert vicces volt, jónak azért nem nevezném, pedig nagyon szeretem a belgát. az öncenzúra pedig szánalmas volt részükről. az új album legtöbb dala továbbra is befogadhatatlan számomra...
Vendég 2004. 08. 17. 0:00
mekkora köcsögök vagytok ti mind, ez oldal is totál gagyi a cikkekkel az élen!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sziget 2004: Belga és a Csillagdal cikk képei
Bëlga - Sziget 2004: Belga és a Csillagdal