Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nap és Hold egy színpadon

Nox - Nap és Hold egy színpadon

Szeptember 1-jén, a Margitszigeten nem mindennapi meglepetésben lesz része a közönségnek. Közös koncerten találkozik ugyanis a Nap és a Hold, vagyis a Naplegenda és a NOX együttes.

A Naplegenda táncosai azért választották ezt a nevet, mert a Nap az emberi élet igazodási pontja volt mindig. A NOX pedig a legenda szerint az éjszaka ősi istene volt, ezért szimbolizálja őket a Hold. A két együttes különleges találkozásának azonban nem csak ez a közös pontja: mindkét csapat szerepet vállal a másik produkciójában.

A NOX és a Naplegenda is népzenei alapokra épül; ugyan más a műfaj, de a közös pont megvan, ezért találtuk ki, hogy együtt lépünk színpadra. Mindkettőnknek van népzenei múltja: Tomi hosszú évekig volt a Duna Néptáncegyüttes szólótáncosa, én ugyan nem olyan profi szinten, de szintén sokáig táncoltam – mondja Péter Szabó Szilvia, a NOX énekesnője.

A koncert két ötvenperces részből fog állni, egyikben a Naplegenda, a másikban pedig a NOX szerepel. Ám lesznek közös számok is, így a táncosok néhány dal erejéig beállnak a NOX mögé, s fordítva. A próbákat augusztus elején elkezdték a fellépők. Épp ezért egyik együttes tagjai sem tudtak a nyáron pihenni.

Augusztus végén Korfura utazunk, hogy nyaraljunk egy kicsit. Ekkorra a próbák már lezajlanak. Korfuról augusztus utolsó napján jövünk haza, leszállunk a repülőről, és rohanunk a Margitszigetre, fény-és hangbeállásra - meséli Nagy Tamás, a NOX énekese.

Jónap Tamás

2004. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
Vendég 2004. 08. 19. 0:00
nem olvastam még el
Dave 2004. 08. 31. 0:00
csövi
Vendég 2004. 09. 03. 0:00
Ugur Gebes Én voltam a Margitszigeti koncerten.. Nagyon tetszett.. nem éreztem magam ennel jobban eddigi koncertekben.. jobb együttesék, jobb hangulatott keltettek.. Sok siker kivánok..
Vendég 2004. 09. 23. 0:00
Tudja valaki hogy a netről honnan lehet leszedni noxot?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Nap és Hold egy színpadon cikk képei
Nox - Nap és Hold egy színpadon