Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncert

Karthago - Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncert

Az együttes 2004 szeptemberében ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. 1979 őszén állt össze az öt legendás muzsikus, és mára talán ők az egyetlen olyan rock-zenekar Magyarországon, akik a mai napig változatlan felállásban játszanak!

A jubileum méltó megünneplésére az együttes komoly, összetett projekttel készül:
Elsőként, 2004 június-júliusában 19 év után (!) új stúdióalbumot készítettek. A lemez 2004 szeptemberében jelenik meg az EMI Zenei Kft. kiadó gondozásában, és egy modern, mai hangzású, kemény, erőteljes rockzenét tartalmaz majd, a KARTHAGO-tól megszokott igényes, dús, finoman cizellált hangszereléssel, és a legendás ötszólamú vokállal.

Karthago - Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncert

A KARTHAGO történetében mindig jellemző volt a rendkívüli alaposság és profi kidolgozottság, ezért minden albumra, - így erre az újra is természetesen, - több mint húsz friss szerzeményből kerül kiválasztásra, az albumra került 9 új szám, melyek stúdiófelvételei közel három hónapig (!) tartottak a legendás törökbálinti „P” stúdióban. Két bonus-track is készült, a fantasztikus, és nemzetközi sikereket is elért REQUIEM, valamint a KARTHAGO himnusz, az APÁIN ÚTJÁN, mindkettő egészen különleges, vonós- szimfónikus -unplugged verzióban.

Az új lemezről más nagyon sok szó esett korábban a médiában, számos televíziós interjúban, sajtóanyagban, rádióriportban elhangzott a készülődés híre, ezért úgy tűnik a közönség körében, és a szakmai berkekben is igen nagy várakozás előzi meg a KARTHAGO új stúdióalbumát.

A további tervek szerint a lemez megjelenését komoly kampány hirdeti be.

Ennek része a 2004, novemberre 27- re tervezett

KARTHAGO ROCKCIRKUSZ – LEMEZBEMUTATÓ

koncert, a SAP csarnokban, országos kihelyezésű plakátokkal, citylight poszterekkel, médiatámogató országos rádióval és televíziós csatornával, napilappal, promóciós megjelenésekkel, dedikálásokkal, riportsorozatokkal, majd ezt követően egy többhónapos országos turnéra indul az együttes.
A KARTHAGO elképesztő ereje még mindig az eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsó sorban a remekül megírt, alapjaiban sláger jellegű, egyéni, dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, balladákban rejlik.

Az 1997-es Budapest Sportcsarnoki óriási sikerű KARTHAGO koncert, majd a 2000 évi jubileumi Petőfi Csarnok szabadtéri buli azt mutatta, hogy a KARTHAGO közönsége egyrészről a saját korosztálya, tehát a 35-50 éves, már érett, dolgozó, de régi rock-rajongókból, másrészről elsősorban a 15-29 éves új generáció fiataljaiból áll, akik kívánják, igénylik, ismerik, szeretik, és főleg értékelik az igényes, élő, igazi dübörgő rockzenét.

Az együttes, a kiadó és a management célja, hogy a KARTHAGO visszatérése igazi „nagy durranás” legyen, rendkívüli reklámfogásokkal, erőteljes és látványos promóciós ötletekkel, célul tűzve, hogy az együttes ismét elfoglalhassa előkelő és méltó helyét a hazai zenei életben. A Rock Őrületes Elefántjai újra dübörögnek!

Simon Péter

2004. 08. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 08. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
Vendég 2004. 09. 06. 0:00
sziasztok! na végre már .régóta vártam erre.szerintem épp itt az ideje,hogy lemossák a sok tátogó zenélni nemtudót a porondról üdv n. attila
Vendég 2004. 09. 09. 0:00
Végre! Újra dübörögnek az elefántok!A rockzene újra éled! Topmaker
Vendég 2004. 09. 18. 0:00
A kurva anyátok
Vendég 2004. 09. 20. 0:00
Végre valami jó hír!!!! Takitomi, te vagy a király!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncert cikk képei
Karthago - Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncertKarthago - Karthago: Új stúdióalbum, és lemezbemutató koncert