Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

„Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módra

Lemezbörze All Stars - „Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módra

Magyar zenei életben nem volt még példa ilyen mérvű összefogásra, amikor a legnagyobb magyar előadók (a Lemezbörze szerkesztőségének aktív közbenjárásának köszönhetően) egy albumon dalolják a „Lemezbörze,… plussz” himnuszának zenéjét. A munka eredménye egy bakeliten (LP) és CD-n is kiadott remekmű lett.

A címadó (és a lemezen többszöri fel – illetve átdolgozásra került) dal zenéjét Szikora Róbert szerezte, szövegét S. Nagy István és Csabai Mátyás írta a nem kis múltra visszatekintő magazin X. évfolyam 75. lapszámának megjelenése alkalmából.

A lemezen olyan hírességek működnek közre, mint Székhelyi József (aki a dalt dallam nélkül – vers formájában bontakoztatta ki), D. Nagy Lajosék (akik nem tagadhatják le a bikinis utóérzést) Csík István (Manhattan) és Vilmányi Gábor (akik kétség kívül mámoros jókedvükben vették mulatósra a figurát), a Dupla Kávé csapata (cukor, tej és koffein nélkül is élvezhető), a Four Fathers (a négy apuka továbbra is a capella fenséges hangzását dicsőíti), Kalapács Józsi (az öreg motoros szivarfüstös hangja metál hangzásban manifesztálódik), Komár Laci (füligmosoly, talpig rock’n’roll), a Ladánybene 27 (hazánk reggae kultuszuának hősei sem makacsolták meg magukat), a Takáts Tamás Dirty Blues Band (vérpezsdítő blues – a szívem visszahúúúz…), Szigeti Ferenc (Karthago) (aki a spanyol gitárt izzítja), Mága Zoltán (a király hegedűse) vagy Benkő Laci (aki a szintetizátor mögé bújva játssza leírhatatlan impró-kavalkádjait)

Lemezbörze All Stars - „Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módra

A TransforMusic kamaraegyüttes Király László gondolatait tereli a húrok síkjára, a jazz szekciót Pege Aladár, az ’50-es évek hangulatát a Mystery Gang, a clubdance vonalat Náksi vs. Brunner verzója, a szikáran G-Dúrban mozgó country-t a bojtorjános Pomázi Zoltán, a folk-irányzatot Jenei Szilveszter és Margit József, a lábcsavaró twisztet Dolly és Kékes Zoli hangjai biztostítják a lemez parádés sokszínűségében.

Csepregi Éva, Kovács Kati, Mary Zsuzsi és Szűcs Judit pályafutásuk alatt még soha nem daloltak együtt, ez az első (és nem jelentéktelen) alkalom, hogy közösen vonultak stúdióba. Egy szám erejéig Pataky Attila és Gömöry Zsolt hangjai is felcsendülnek a „Bakeliten nevelkedtünk” albumon, Tabányi Mihály pedig szájharmonikájával fejezi ki határtalan örömét a jubileum alkalmából. A groovehouse-os Judy a kozmixos Lalával énekel, a „családi vállalkozás” égisze alatatt Horváth Charliet fia Ákos kíséri, Király Tamás mellett pedig napjaink egyik legnagyobb sztárja, lánya, Linda vokálozik. Bródy János először énekli lemezre saját szerzeményét, a „Boldog születésnap”-ot, melyet korábban csak Halász Judittól hallhattunk.

Hogy külföldi előadókban se szenvedjünk hiányt Bruce Lewistól angolul, Eroxtól olaszul hallható a „Lemezbörze,…plusz” hivatalos dala. A „We Are The World” mintájára énekelte fel a „We Are The Lemezbörze,…plusz”-t a „Lemezbörze,…plusz” All Stars csapata. A parádés „szereposztás” úgy véljük mindenkit meggyőz majd. (Huhh…, nagy levegő…)

Terjeszti a Universal, kapható a jobb lemezboltokban.

Ferenczi Attila

2004. 08. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 08. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkrol?
nyál 2004. 08. 30. 0:00
hol az XXX?
Vendég 2004. 08. 30. 0:00
azért meghallgatnám mielött lenyálazod
Vendég 2004. 08. 30. 0:00
biztos jo lesz
Vendég 2004. 08. 31. 0:00
A cikkhez nem tudok hozzászólni, de 20 éves Trabant, megkímélt, garázsban tartott állapotban, világoskék színben baráti áron eladó. Csere is szóba jöhet, elfogadok 18 évnél fiatalabb Kis Polskit vagy Marutit, esetleg kan mangalicát, vagy disznózsírt esetleg gumicsónakot! Érdeklődni itt lehet: grrr4512@egon.gyaloglo.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

„Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módra cikk képei
Lemezbörze All Stars - „Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módraLemezbörze All Stars - „Bakeliten nevelkedtünk…”- avagy Hungary All Stars Lemezbörze módra