Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonult

Oláh Ibolya - Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonult

A tehetség elismerése különösen fontos, egy olyan énekesnő esetében is, akinek megosztó személyisége, szókimondása, véleményvállalása általában vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből. Egy dologban azonban mindenki egyetértett: Ibolya énekelni nagyon tud.

A művészeti vezetéssel megbízott csapat és a kiadó végre bejelentheti, idő van! Elkezdődtek a lemezfelvételek. Az album, mint a munkacíme is mutatja - Egy sima, egy fordított -, a maga nemében egy egyedülálló vállalkozás. Valódi utat keres az úgynevezett fősodorban, mértékrendet az értéktelenségben. Az előadó és a kiadó nem véletlen kért fel olyan progresszív szerzőket, muzsikusokat a lemez megírására, mint Presser Gábor és Novák Péter. Különös páros az övék: Presser összetéveszthetetlen hangvételű klasszikusai kapnak más értelmezést az LGT-és évektől (egy új dalt is beleértve) napjainkig, míg Novák csapatot épít, felkészülve a nem is olyan távoli jövőre.
„A szerelemnek múlnia kell”, „Embertelen dal”, „Jó estét nyár, jó estét szerelem”, hogy csak a legismertebb Presser slágereket említsük. Ibolya augusztus végén kezdte első lemezének stúdiómunkáit. A számok zenei alapja elkészült, a dalok feléneklése és a végső keverés még hátra van. Feszített munkát végeztek az elmúlt hetekben a zenészek és a hangmérnökök, mert a kezdeti kisebb csúszás ellenére is tartani szeretnék a korábban megjelölt határidőt.

Oláh Ibolya - Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonult

Az október elején megjelenő lemez zenei vezetője Novák Péter szerint nem állnak rosszul a határidőkkel sem, ami pedig a produkció zenei részét illeti, azzal maximálisan elégedett.
- Ezek a dalok Ibolyáról szólnak, az ő világát tükrözik. Egyébként Ibolya végig részt vett a lemez készítésében, mindenbe „bele ütötte az orrát”. Nehéz, de ugyanakkor nagyon jó vele dolgozni. Nehéz, mert maximalista, neki nem felel meg a jó, csak is a kifogástalan; és jó, mert nagyon konstruktív. Már a demók készítésekor is képes volt egy nótát akár tízszer, sőt ha nem volt teljesen elégedett akár többször is elénekelni. Mindenről megvan a véleménye, legyen szó akár a zenéről, a hangszerelésről vagy a szövegekről. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy kész van az anyag, de ez csak részben igaz. Az énekfelvétel most következik. És ez a legfontosabb. A következő napok, hetek munkája határozza meg, hogy milyen sikerre számíthat a lemez.

Tóth Vera minden tekintetben vetélytársra talált, hiszen ha megjelenik az anyag az ellentétek újra, megfogalmazódhatnak, bár az is elképzelhető, hogy majd együtt mennek turnézni.

Jónap Tamás

2004. 09. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2004. 09. 07. 0:00
Az már eleve garancia a színvonalra, és a remek zenére, hogy Presser Gábor a nevét adja.
Vendég 2004. 09. 07. 0:00
Csak nem régi Presser dalokat fog elénekelni?Azokat szeretem,de Ibolyától mást várnék.
Jónap Tamás 2004. 09. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 09. 08. 0:00
jobb mint a vera ha lehet soha ne énekelj angolul csak miután megtanultad a nyelvet. tehetséged értékesebb lenne ha némi tudat bele szorult volna. ösztönös és érdekes.lemezre méltó azt már nem tudom. sajátok a szövegei? a zenét nem ö irta ugye? és akkor ennyire jo lenne az a max 2 és fél oktáv amivel rendelkezik vagy itt másrol van szó? szerintem igen.de azért hajrá!!!!!IBOLYA
Vendég 2004. 09. 09. 0:00
Én nem bírom ezt a csajt

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonult cikk képei
Oláh Ibolya - Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonultOláh Ibolya - Oláh Ibolya lemezszerződést kötött és stúdióba vonult