Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új U2 album novemberben

U2 - Új U2 album novemberben

A U2 énekese, Bono részt vett már korábban pár társadalmi célú kampányban, most az AIDS elleni harc mellé állt. A csapat időközben a november közepén megjelenő „How To Dismantle An Atomic Bomb” c. korongján dolgozik. Az első maxi „Vertigo” címmel jelenik majd meg hamarosan.

A U2 frontembere további intézkedését sürget a szegénység és az AIDS leküzdésére, noha méltányolja Tony Blair és Gordon Brown eddigi erőfeszítéseit:

"Mindkét politikust tisztelem, Blairt és Brownt John Lennon-hoz és Paul Mc Cartney-hoz tudnám hasonlítani, de nem állhatunk meg, amit elkezdtünk, véghez kell vinnünk. Egy gazdag ország kötelessége, hogy élen járjon az afrikai szegénység és a HIV / AIDS elleni küzdelemben. A helyzet az, hogy Lennon és Mc Cartney megváltoztatta a lelki világomat, de Blair és Brown az igazi világot tudná megváltoztatni. Nem jótékonykodásról van szó, hanem az igazságról. Ezrek haltak meg, mert nem kaptak megfelelő gyógyszert, noha ezek a brit főutcák patikáiban könnyedén beszerezhetők."

Bono hozzáfűzte azt is, hogy a szegénység elleni harc éppoly nemes, mint annak idején a nácik elleni küzdelem, majd így folytatta:

" Ami Afrikában történik, bármikor bárhol bekövetkezhet. Európában, Amerikában, Ausztráliában, bárhol. Nem hunyhatunk szemet felette. Ha tényleg elfogadnánk, hogy az afrikaiak egyenrangúak velünk, akkor sokkal nagyobb erőfeszítést fejtenénk ki, hogy megoldjuk a problémát."

Bono jelentős szerepet vállal a Make Poverty History valamint a Drop The Debt kampányban is.
A 11. U2 stúdió album november 22-ére várható.

Jónap Tamás

2004. 10. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 10. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2004. 10. 02. 0:00
A legjobb már várom az albumot a vertigot hallottam már nagyon jó szerintem kemény jó zenét nyomnak a fiúk igazi rock & roll. a cd boritó már meg van nem csak a verigo kislemezé...
Vendég 2004. 11. 24. 17:55
semmi!
voszem 2004. 12. 08. 21:31
király

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új U2 album novemberben cikk képei
U2 - Új U2 album novemberben