Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jamie Cullum és Bridget Jones

Filmzene - Jamie Cullum és Bridget Jones

November elején jelenik meg a brit jazzfenomén Jamie Cullum új kislemeze Everlasting Love címmel, amely egyben a Bridget Jones Mindjárt megőrülök! C. film fő dala. Az eredeti Love Affair-dal 1968-ban listavezető volt. A kislemezen Jackie Wilson: I Get The Sweetest Feeling c. számának feldolgozását is hallhatjuk.

Az Everlasting Love felkerül Cullum debütáló Twentysomething című albumának újrakiadására és a november 8-án megjelenő Bridget Jones: Mindjárt megőrülök filmzene albumra is.

Mint ismeretes, a Universal 1 millió fontos szerződést kötött a fiatal tehetséggel, aki mindössze 8 hét leforgása alatt vette fel Twentysomething c. lemezét a londoni Mayfair stúdióban, azon a helyen, ahol a Radiohead és az Oasis is megfordult már. Producere a szakmában veteránnak számító Stewart Lewis volt, aki többek között olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint BB King, Simply Red vagy George Benson. Jamie, a szigetország legújabb zenei gyémántja ugyan még csak 24 éves, de máris a lába előtt hever az egész világ. Twentysomething c. albumából, amely hazánkban idén áprilisban jelent meg, eddig 1.6 millió példány fogyott világszerte, és ezzel a brit jazztörténet legsikeresebb albuma lett.

Filmzene - Jamie Cullum és Bridget Jones

A debütáló lemez Angliában 6 hét alatt platina státuszt ért el, aranylemez lett Írországban, Norvégiában, Szingapúrban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Cullum idén 'Legjobb jazz előadó' kategóriában Mobo-díjat kapott, a GQ magazin pedig megválasztotta 'Legjobb szóló előadónak'. Közönségét egyaránt alkotják jazzrajongók és tinilányok, zenéje a popkedvelőknek is befogadható. Olyan utánozhatatlan és elementáris erővel bír a színpadon, ami valóban egyedülálló egy jazz előadó esetében. Két teltházas UK-turné után idén még két klubkoncertet ad a Pizza Express és a 606 Clubban-két olyan helyen, ahol akkor is felléphetett, amikor még ismeretlen volt. Jelenleg az USA-ban koncertezik, szintén teltház előtt. Október elején az a megtiszteltetés érte, hogy olyan nagy nevekkel szerepelt a CBS Ray Charles tribüt műsorában, mint Al Green, Elton John, Norah Jones, Usher, Stevie Wonder. Akik szívesen megnéznének egy Jamie Cullum-koncertet, azoknak jó hír, hogy október 25-én megjelenik a Live At Blenheim Palace DVD.

Jónap Tamás

2004. 10. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 10. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 08. 25. 10:07
Imádom a hangját Jamienek! =) Isteni!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jamie Cullum és Bridget Jones cikk képei
Filmzene - Jamie Cullum és Bridget JonesFilmzene - Jamie Cullum és Bridget Jones