Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zagar: Szezon.Eastern Sugar Filmzenealbum

Zagar - Zagar: Szezon.Eastern Sugar Filmzenealbum

A ®agar név mögött Zságer Balázs billentyűs-producer áll, aki többek között a Yonderboi Shallow and Profound c. Arany Zsiráf-nyertes albumának tevékeny társszerzője és hangszerese volt. A Yonderboi Quintet tagjaként szinte minden európai nagyvárosban koncertezett.

Számaikat az amerikai NBC, az angol CHANNEL 4, a BBC és az MTV Europe is játszotta. ®agar néven 2001 eleje óta készít saját számokat, Kovács Andor gitárossal, DJ Bootsie scratchmesterrel és Lázár Tibor dobossal kiegészülve egy igazi koncert-zenekarrá váltak. Local Broadcast c. debüt albumukat a Wan2 magazin minden idők legfontosabb magyar lemezei közé sorolta.

A koncertek mellett számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A legújabb munkája Török Ferenc Szezon c. filmjéhez készült zenei anyag, ami a rock, a hip-hop és az elektronikus tánczenék különös és összetéveszthetetlen fúziója. A lemezen olyan énekesek működtek közre, mint Ligeti György (The Puzzle), Kuczora Edina (ex-Yonderboi Quintet), és az afro énekes-mc lány Sena (Gimmeshot). A film főcímdala az „Eastern Sugar” már megjelenés elött a Rádio Café egyik legsűrűbben játszott dala. Ehhez a számhoz klip is készül, amit a film operatőre Garas Dániel készít. Lemezbemutató koncertje november 13-án lesz a Trafóban.

Jónap Tamás

2004. 10. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 10. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 10. 27. 17:26
csak annyit lehet mondani, hogy wow.........
Vendég 2004. 11. 04. 10:16
csak annyit, hogy ez nem igazán valami fantasztikus lemezajánló, pláne ahhoz képest, hogy mit érdemelne. Inkább csak száraz felsorolás, magyarul 0.
Vendég 2004. 11. 13. 6:58
Igy igaz, az album fantasztikus. Yonderboi-ról valaki tud valami újat??

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zagar: Szezon.Eastern Sugar Filmzenealbum cikk képei
Zagar - Zagar: Szezon.Eastern Sugar Filmzenealbum